…
…
14 Ocak 2020, Salı Ankara, Türkiye

AB’den Genel Müdürlüğümüze Ziyaret


AB kaynakları ile Türkiye’deki yabancılara yönelik olarak yürütülen FRIT-I kapsamındaki Yabancılara Yönelik Sosyal Uyum Yardımını (SUY) finanse eden AB Sivil Koruma ve İnsani Yardım Genel Müdürlüğü (ECHO) Ankara Ofisi Başkanı Sayın Claudia Amaral ve beraberindeki heyet tarafından Genel Müdürlüğümüze bir ziyaret gerçekleştirilmiştir.

Genel Müdürümüz Bülent TEKBIYIKOĞLU’nun makamında kabul ettiği heyet ile Genel Müdürlüğümüz FRIT Koordinasyon Birimi ve SUY Programından sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Ramazan ÖZDAĞ’ın katılımı ile bir toplantı da yapılmıştır. Söz konusu toplantıda FRIT-II dönemine ilişkin gelişmeler ele alınmış ve karşılıklı istişarelerde bulunulmuştur.

AB tarafından fonlanan en yüksek bütçeli insani yardım operasyonu olan, AB Sivil Koruma ve İnsani Yardım Genel Müdürlüğü (ECHO) tarafından finanse edilen ve BM Dünya Gıda Programı (WFP), Türk Kızılay Derneği ve Bakanlığımız arasında oluşturulan ortaklıkla uygulanan bir yardım programı olan SUY’un FRIT-II döneminde Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Federasyonu IFRC’nin aracı kuruluş olarak programda yer alacak şekilde devam etmesi planlanmaktadır.