…
…
…
…
08 Eylül 2022, Perşembe Ankara - Türkiye

Yazıyorum Öyleyse Varım Yazarlık Atölyesi Projesi Kapsamında Şehit ve Gazi Çocuklarımızın Eğitimi Gerçekleştirildi


“Yazıyorum Öyleyse Varım-Yazarlık Atölyesi Projesi” Kapsamında Bakanlığımız Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğümüz ile Gazi Üniversitesinin işbirliğinde 8-9 Eylül tarihlerinde iki gün süre ile uzaktan eğitim metoduyla gerçekleştirilen eğitim başarıyla tamamlandı.

8 Eylül'de açılışı yapılan eğitimin açılış konuşmasında Genel Müdürümüz Sayın Şemseddin YALÇIN; “Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin emaneti olan evlatlarımız için Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüz olarak canla başla çalışmaktayız.  Bizlere bu azmi ve kararlığı veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a teşekkürlerimi arz ediyorum. Varlıklarından güç aldığımız şehit ve gazi çocuklarımıza hizmet etme yolunda gece gündüz demeden desteğini üzerimizde hissettiğimiz Bakanımız Sayın Derya YANIK Hanımefendiye teşekkürlerimi arz ediyorum. Bu vesile ile Sayın Bakanımızın ve Bakan Yardımcımızın selamlarını ve teşekkürlerini de iletmek istiyorum. Projemiz ile orta öğretim düzeyinde olan, özellikle sosyal bilimler bölümlerinde okuyan, tarihe ve edebiyata ilgi duyan şehit ve gazi çocuklarımızın, duygularını ve düşüncelerini ifade etme yeteneklerinin arttırılması, okuma ve yazmaya ilgilerinin özendirilmesini sağlamayı hedefliyoruz. Eğitimin faydalı olmasını ve başarı içinde geçmesini temenni ederek, projedeki desteklerinden ötürü Gazi Üniversitesi’ne ve Genel Müdürlüğümüz personeline teşekkür ediyorum.” dedi.

Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Yücel GELİŞLİ; “Bu projeye verdiğimiz destekten çok memnunuz. Her zaman şehit ve gazi çocuklarımızın eğitimleri noktasındaki üzerimize düşen göreve talibiz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü ile her daim işbirliği içinde olmaktan ve bu proje ile farkındalık oluşturmaktan mutluyuz. Gençlerimizin yetişmesinde vatan, millet, bayrak sevgisinin ve milli duyguların ön plana çıkması gerekir. Bu çerçevede yapılacak eğitimlerde Gazi Üniversitesine pozitif ayrımcılık yapılmasını isteriz. Üniversitemiz olarak şehitlerimizin ve gazilerimizin çocuklarının her daim yanındayız. Projedeki emeklerinden dolayı herkese teşekkür eder, saygıyla selamlarımı sunarım.” dedi.

Gazi Üniversitesi Uzaktan Eğitim ve Araştırma Merkezi tarafından interaktif olarak gerçekleştirilen eğitimde 859 evladımıza “Yazım Teknikleri, Yazma Stratejileri, Kelime Hazinesi Geliştirme Teknikleri ve Türkçe Dil Bilgisi” konularında eğitim alma imkanı sağlandı.

Eğitim 9 Eylül tarihinde başarıyla tamamlanmış olup, kapanışı yapıldı. Katılımcılar sertifikalarını e-devlet üzerinden edinebilecektir.