…
…
24 Mayıs 2022, Salı Ankara, Türkiye

Çanakkale Zaferi Anısına Düzenlenen "Savaş, Sanat ve Sosyal Hizmet Paneli" ve Savaş Fotoğrafları Sergisi'ne Genel Müdürümüz Sayın Şemseddin YALÇIN Katıldı.


Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi Anısına “Savaş, Sanat ve Sosyal Hizmet” konulu panel ve “Savaş Fotoğrafları” sergisi düzenlendi.

24 Mayıs 2022 tarihinde Gülhane Sağlık Bilimleri Üniversitesi Konferans Salonunda yapılan panele Genel Müdürümüz Şemseddin Yalçın,  Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kemalettin Aydın, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Türkan Yıldırım, Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof.Dr. Nurdan Duman ve birçok üniversiteli genç katılım sağladılar.

Açılış konuşmalarında; Çanakkale Savaşları, Sağlık ve Sosyal Hizmet, Milli Mücadeleden günümüze yansıyanlar, Savaşa Tanık olmak Savaşı resmetmek, Cephe Gerisindeki Sağlık ve Sosyal hizmetler, Çanakkale’den günümüze savaş ve çatışma ortamlarında sağlık hizmetleri, savaş ve çatışma ortamından gelen çocuklarla yapılan çalışmalar, savaş ve çatışma ortamındaki çocuk ve kadınlara yönelik sosyal hizmet müdahalesi gibi birçok başlık yer aldı.

Genel müdürümüz Şemseddin Yalçın konuşmasında: Savaşın insanlık tarihinin en eski olgularından biri olarak günümüzde halen sürmekte ve insanlığı gelişme kaynaklarından yoksun bırakarak toplumsal refahın gerçekleşmesini engellemekte olduğunu dile getirdi.  Ancak tüm dünyaya örnek olan Çanakkale Savaşlarının sıradan birer askeri operasyon ya da savaş olmadığını, Çanakkale’nin bir milletin varoluş mücadelesi olduğunu, aziz milletimizin kendi istikbaline sahip çıkmada gösterdiği fedakârlığın ispatı, mazlumların zalimlere direnişi olduğunu ifade eden Genel müdürümüz, Savaşların toplumları ekonomik, toplumsal ve kültürel kaynaklarını tüketmekte ve insanlığı büyük acılara sürükleyerek; yaşlılar, çocuklar, engelliler, gaziler, şehit yakınları, muhtaçlar ve daha nice grup kendi ayakları üzerinde durabilmek için toplumun yardımına ihtiyaç duymaktadır dedi.

Sözlerini Çanakkale Zaferi anısına düzenlenen bu özel panele ve resim sergisine katılmaktan çok mutlu olduğunu, tarihimiz boyunca hep Çanakkale ruhuyla var olduğumuzu, 15 Temmuz direniş destanından da ilham alarak; bu iman ve bu ruhla kahraman milletimizin sırtının yere gelmeyeceğini söyleyerek bitirdi.