…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
20 Mart 2024, Çarşamba Çanakkale- Türkiye

Anadolu Gönül Yolu-Vatanın Parlayan Yıldızları Gençler Etkinliği Çanakkale’de Gerçekleştirildi


18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıldönümü dolayısıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ’ın himayelerinde gerçekleştirilen “Anadolu Gönül Yolu-Vatanın Parlayan Yıldızları Gençler” Programı kapsamında şehitlerimiz ve gazilerimizin çocuklarından YKS‘de başarı göstermiş 7 Bölgeden 18 evladımızla birlikte Çanakkale’de anma ve kutlama programları düzenlendi.

Genel Müdürlüğümüz koordinasyonda 16 Mart tarihinde başlayarak üç gün süren programda şehit ve gazi çocuklarımız Çanakkale Gazi Evi’nde konuk edildiler.

İlk gün sahur buluşması ile başlayan programın ikinci günü gençler güne Gelibolu Yarımadasını feribotla gezerek başladılar. Ardından Kocadere Şehitliği, 57.Piyade Alay Şehitliği, Conk Bayırı ve Alçıtepe 1915 Hilal-i Ahmer Hastane Müzesi ziyaret edildi. Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’nde  “Çanakkale Savaşları” konulu 3 boyutlu simülasyon gösterisi ve Çanakkale Zaferi söyleşisine katılım sağlayan gençler; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Genel Müdürümüz Muharrem Kurt ile birlikte Çanakkale Tarihi Alan ziyareti yaparak Şehitler Abidesi önünden gemilerin deniz geçiş provasını izleyerek gurur dolu anlar yaşadılar.

18 Mart günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın teşrifleriyle Şehitler Abidesi’nde gerçekleşen resmi törene katılım sağlandı. Şüheda topraklarında Sayın Cumhurbaşkanımızın hitapları gençlerimizin ruhunu derinden etkiledi. Türk Silahlı Kuvvetleri Solo-Türk geçişleri izlendi. Ardından; gençler yanlarında getirdikleri 7 bölgeyi temsilen 7 Türk Bayrağını Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı’na ve protokole teslim ettiler.  Şehit ve gazi evlatlarımızla iftar yapıldıktan sonra, “Şehitlerimize Saygı Yürüyüşü” etkinliğiyle Cumhuriyet Meydan’ında fener alayı oluşturuldu. Garnizon Komutanlığının bandosu eşliğinde marşlar okunarak “Anadolu Gönül Yolu-Vatanın Parlayan Yıldızları Gençler”  programı sona erdi.

Şehit ve gazi yakını gençlerimiz Çanakkale’den manevi duyguları yüksek güzel anılar biriktirerek ayrıldılar.