…
16 Mart 2023, Perşembe Ankara - Türkiye

Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) Kapsamında Yapılan Ödemelerde Artış Yapıldı


Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın riyasetinde tüm bakanlıklarımız ve kurumlarımız şehitlerimizin emanetleri ve gazilerimiz için özveriyle çalışmaktadırlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü olarak Bakanımız Sayın Derya YANIK öncülüğünde aziz şehitlerimizin aileleri ve kahraman gazilerimiz için kurum kuruluşlar tarafından yapılan gelişmeleri yakından takip ederek, bunları desteklemekteyiz.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)  tarafından 16.03.2023 Tarih ve 32134 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan tebliğe göre şehit yakınları ve gazilerimize ödenen tutarlarda artışa gidilmiş olup, bu kapsamda;

  • Terörle Mücadele Kanunu kapsamında aylık alan gazilerimiz ile vazife ve harp malulleri ve terörde yaralananlara Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kemik içi implant için ödenen tutar 700 TL’den 2500 TL’ye çıkarılmıştır.
  • Gazilerimizin kullanımına özel ortez/protez tutarları %50 ila %100 arasında değişen oranlarda;
  • Gözlük cam ve çerçeve için ödenen tutarlar ise %39 ila %200 arasında değişen oranlarda artırılmıştır.

 

Bu vatan için canlarını feda etmiş ve bu uğurda gözünü kırpmadan gaza etmiş tüm şehitlerimizin yakınları ve gazilerimize hayırlı olmasını dileriz.