…
…
…
…
…
…
19 Şubat 2024, Pazartesi Şırnak , Türkiye

Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarına İstihdam Öncesi Oryantasyon Eğitimi Verildi


Bakanlığımız Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü koordinesinde 6 Aralık 2023 tarihinde kamu kurum ve kuruluşlarına atamaları yapılan şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarımıza yönelik oryantasyon eğitimleri pilot uygulama olarak 22-26 Ocak 2024 tarihleri arasında 5 ilimizde gerçekleştirilmişti. İlimizde ise kamu kurum ve kuruluşlarına atamaları yapılan şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarımıza yönelik oryantasyon eğitimi 16.02.2024 tarihinde yapıldı.
Bakanlık talimatları doğrultusunda düzenlenen Oryantasyon eğitimi, devletin şehit yakını, gazi ve gazi yakınları için yaptığı bir hizmet olarak istihdam öncesi katılımcılara rehberlik etme amacı taşımaktadır.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, İl müdürümüz Salih Kaya’nın açılış konuşması ile başladı.

İl müdürü Kaya katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada; “Sizleri en kalbi duygularımla, hürmetle, muhabbetle selamlıyorum. Vatanı için, milleti için, bayrağı için, hepsinden önemlisi canından aziz bildiği mukaddes değerleri için toprağa düşmüş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu yolda mücadele ederken gazilik mertebesine erişmiş gazilerimizi de şükranla yâd ediyorum.

Bugün aziz şehitlerimize ve gazilerimize karşı en büyük görevimiz; onun uğrunda şehit olduğu değerler etrafında yüreklerimizi kenetlemek, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmektir. Onun aziz hatırasına karşı göstereceğimiz en büyük saygı hakkın, hukukun, adaletin, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yanında bu kutsal vatanımız için görevimizi en güzel şekilde ifa etmektir.” Dedi.

Eğitim Programı İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı, İl Müdürlüğümüz Şube Müdürü ve meslek elemanlarının; Şehitlik ve Gazilik Olguları Şehitlik ve Gaziliğin Önemi ve Değeri, Şehitlik ve Gazilik Olgularının Memuriyetle İlişkisi, Şehitlik ve Gazilik Kavramlarının Manevi Değerlerinin Yanında Yüklediği Ödev ve Sorumluluklar ve Vatanseverliğin Geniş Manada Anlamı, Tanımı ve Değerlendirilmesi, Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınlarına Tanınan Hak ve İmkânlar,  Genel Müdürlüğümüz Görev ve Yetkileri konularında katılımcılara eğitim verdiler.

Oryantasyon eğitimi programına İl Müdürümüz Salih Kaya, İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Muhammed Mustafa Taştekin, Şehit Yakınları ve gaziler iş ve işlemlerinde sorumlu İl Müdür Yardımcısı Kamil Bayar ve görevli personelimiz de katıldı.