…
09 Nisan 2024, Salı Şırnak, Türkiye

İl Müdürümüz Salih Kaya’nın Ramazan Bayramı Mesajı


Birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissettiğimiz, manevi zenginliklerle dolu bir Ramazan ayını daha idrak ederek, bayramı karşılamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bizleri Ramazan Bayramına kavuşturan Yüce Rabbimize Hamdü Senalar olsun.

 

Bayramlar mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği, insanların kaynaşmasına ve huzurlu yaşamın tesisine vesile olan müstesna günlerdendir.

 

Sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığı bu özel günlerde, nefsimizin ve benliğimizin bizi yönlendirmesine fırsat vermeden kırgınlıkları, dargınlıkları zihnimizden ve davranışlarımızdan söküp atmalıyız. Kadirşinas milletimizin en güzel hasletlerinden olan, yardım etmek, kim olursa olsun hiçbir ayrım gözetmeksizin güçsüzün, muhtacın yanında olmak anlayışıyla, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak yoksul, kimsesiz, hasta ve yaşlıları ziyaret ederek, bitap düşmüş yürekleri onarmalı, yetimlerin, gariplerin, kimsesizlerin ve bizlerin emaneti olan Şehit yakınları ve gazilerimize tebessümüyle, bayram sevincimize onları da ortak etmeliyiz.

 

Unutmamalıyız ki; bu bayramı, bugün ülkemizde huzur ve güven içerisinde idrak edebiliyorsak; mukaddes değerleri uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu vesileyle, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyorum. En değerli varlıklarını bu vatan için feda eden şehitlerimizin aileleri ve kıymetli gazilerimiz hepimize emanet ve başımızın tacıdır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor; bu bayramın tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.