…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
05 Ocak 2021, Salı Şırnak, Türkiye

“Hediye Karavanı” Şırnak’ta


Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOŞKF) iş birliğinde doğu ve güneydoğu Anadolu bölgelerindeki çocuklar için hazırlanan "Hediye Karavanı" Şırnak’ a  geldi Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sokakta oyun oynayamayan çocukların evde keyifli vakit geçirebilmeleri için hazırlanan, içinde kutu oyunlar ve oyuncakların bulunduğu "Hediye Karavanı’nın kente gelmesi dolayısıyla Şırnak  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde temsili bir program düzenlendi.

Çocuk Oyunları ve Spor Federasyonu (ÇOSKF) Başkan Yardımcısı Sn. Cumhur MELİKOĞLU ,Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler ve Bakanlığımızın işbirliği ile oyun karavanı yollarda projemizin içeriğini pandemi nedeniyle hediye kervanı ile dizayn ettik dedi.

 

Şırnak Vali Yardımcısı Sn. Tunahan  EFENDİOĞLU’ da; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonuna ile hayata geçirilen oyuncak dağıtım projesinde töreninde bir arada olduklarını söyledi.

Efendioğlu, ”Projemizde unutulmaya yüz tutmuş, çocuk oyunlarının tekrar canlandırılması, çocuklarımızın görsel hafızasına katkı sunacak ve en önemlisi de bu pandemi döneminde güzel vakit geçirebilecekleri eğitim ve öğretime katkı sunacakları oyuncakları dağıttık.  Bu projenin gerçekleştirmesinde emeği geçen Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonumuza, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza bünyesinde il müdürlüğümüze tüm katkısı ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Şırnak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürümüz Sn.Muzaffer AKÇAM , ise Bakanlığımız ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKF) arasında yapılan protokol ile hazırlanan "Hediye Kervanı Yollarda" projesi kapsamında diğer durağı ilimiz Şırnak’ta  dedi.

 

İl Müdürümüz Sn. Muzaffer AKÇAM “Proje ve etkinlik kapsamında federasyon tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yer alan 14 ildeki dezavantajlı, ihtiyaç sahibi ve çocuk evlerimizdeki çocuklara, bakanlığımız koordinasyonu ile birlikte pandemi kurallarına uyularak kutu oyunları ve oyuncaklar dağıtımı yapılmıştır.

Şimdi de ilimizde dağıtımını gerçekleştireceğimiz oyun setlerinin çocuklarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.