…
…
…
…
…
…
…
…
…
23 Kasım 2021, Salı Sinop,Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Kapsamında Panel Düzenlendi


25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, İl Müdürlüğümüze bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi ile Sinop Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” başlıklı panel düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele; Rektör Vekili Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Emel ÇANKAYA, Rektör Danışmanı  Prof. Dr. H. Demet CABAR,  İl Müdür Yardımcımız  Ceyda DEMİR, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürümüz  Öznur TÜRKER CAN, Kadın Konukevi Müdürümüz  Semra ÖZMERAL, Akademik ve İdari Personel ile öğrenciler katıldı.

Moderatörlüğünü Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü  Dr. Öğr. Üyesi Ayşe İNAN KILIÇ’ın yaptığı panele, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi  Doç. Dr. İbrahim DEMİRCİ ile İl Müdürlüğümüze bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezimizde görevli Sosyolog  Elif KONUKÇU konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılışında konuşan Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü  Dr. Öğr. Üyesi Ayşe İNAN KILIÇ, son yıllarda kadına yönelik şiddet olaylarında çarpıcı bir artışın yaşandığına dikkat çekerek bu artışın önüne geçilmesi için toplumsal farkındalığın artırılması gerektiğinin altını çizdi.

Kadına yönelik şiddetin evrensel bir sorun olduğunu ifade eden  Dr. Öğr. Üyesi Ayşe İNAN KILIÇ, devletimizin uyguladığı önleyici politikaların yanı sıra, bu mücadelenin toplumun geneline yayılarak etkin ve kararlı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Ardından konuşan Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim DEMİRCİ de, kadına yönelik şiddetin psikolojik etkileri üzerinde durdu.

Panelde son olarak konuşan İl Müdürlüğümüze bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezimizde görevli Sosyolog Elif KONUKÇU tarafından İl Müdürlüğümüzce kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında da katılımcılara bilgiler verdi.