…
…
20 Haziran 2023, Salı Ankara, TÜRKİYE

Sosyal Hizmet İş Gücü Analizi Projesi Hazırlık Çalıştayı 19 Haziran 2023 Tarihinde Ankara’da Gerçekleştirildi


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, hizmet alanlarında faaliyetlerini etkinleştirmek ve güçlendirmek amacıyla faaliyetleri devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile UNICEF arasında imzalanan çalışma planında yer alan “Sosyal Hizmet İş Gücünün Güçlendirilmesi ve Bakanlık Personelinin Kapasitesinin Artırılması” faaliyeti kapsamında yürütülen projenin Hazırlık Çalıştayı; Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatından çalışanlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının temsilcileri, sosyal çalışma görevlileri, ulusal ve uluslararası proje danışmanları ve UNICEF Türkiye temsilcilerinin katılımı ve Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın koordinesinde 19 Haziran 2023 tarihinde Ankara’da düzenlendi.

Ülkemizde Sosyal Hizmet İş Gücünün mevcut durumunu belirlemek ve geliştirilmesine yönelik önerileri istişare etmek üzere planlanan çalıştayda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının hizmet alanı kapsamında hizmet sunan sosyal çalışmacılar ve sunulan hizmetlere odaklanılarak, Türkiye’de Sosyal Hizmet İş Gücünün güçlendirilmesi ve politika geliştirme konularında bilgi alışverişi sağlandı.

Anket yöntemiyle sağlanan veri toplama çalışmasına kadın, çocuk, aile, sosyal yardımlar, şehit yakınları ve gaziler alanlarında konusunda uzman 90 sosyal çalışma görevlisi katıldı. Bu kapsamda elde edilen veriler Sosyal Hizmet İş Gücüne yönelik gelecekteki müdahale ve stratejilerin programlamalarına da katkıda bulunacak.

8 ay sürmesi öngörülen projede devam eden süreçte yeni çalıştaylarda bir araya gelineceği ve haritalama ve analiz çalışmalarının devam edeceği ifade edildi.