…
…
…
…
08 Ağustos 2022, Pazartesi İstanbul, TÜRKİYE

Akademi Buluşmaları Serisinin İkincisi, 5 Ağustos 2022 Tarihinde “Çocuk” Temasıyla İstanbul’da Gerçekleştirildi


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile üniversiteler arasında sosyal hizmet alanlarına yönelik istişare mekanizmasının güçlendirilmesi kapsamında farklı temalarda düzenlenecek Akademi Buluşmalarının ikincisi Sayın Bakanımız Derya Yanık’ın katılımıyla ve Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın koordinesinde 5 Ağustos 2022 tarihinde İstanbul’da düzenlendi.

Sivil toplumun Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sorumluluğundaki alanlarda faaliyetlerini etkinleştirmek ve güçlendirmek amacıyla hazırlanan Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve 2022-2023 Eylem Planındaki hedefler tek tek hayata geçiriliyor.

Eylem planında yer alan “Politika Geliştirme Süreçlerine Sivil Toplumun Etkin Katılımının Sağlanması” hedefi kapsamında Bakanlığın sosyal hizmet alanlarına yönelik farklı temalarda Akademi Buluşmaları düzenlenecek. Bu kapsamda Çocuk temasında İstanbul’da Birleşmiş Milletler Çocuk Birimi (UNICEF) işbirliğinde yapılan programa çocuk alanında uzmanlaşmış akademisyenler katıldı.

Bakan Derya Yanık, açılış konuşmasını yaptı

İki oturum şeklinde gerçekleşen toplantının ilk oturumunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın açılış konuşmasının ardından akademi temsilcileri Bakanlık ile işbirliğini güçlendirmeye yönelik öneri ve görüşlerini sundu, değerlendirmelerde bulundular.

Odak grup masaları oluşturuldu

İkinci oturumda ise; akademi temsilcilerinin yer aldığı odak grup masaları oluşturularak uzman akademisyenlerin ülkemizde çocuk hakları, çocuklarımıza sunulan sosyal hizmetler, çocuklara yönelik koruyucu-önleyici politika ve programların mevcut durumu ve geliştirilmesine yönelik önerileri hakkında görüşleri alındı. Ortaya çıkan görüş ve öneriler derlenerek tüm katılımcılarla paylaşılacak.