…
…
…
…
21 Temmuz 2023, Cuma Ankara, TÜRKİYE

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kamuda Sivil Toplumla İş Birliğinin Geliştirilmesi Amacıyla Çeşitli Kamu Temsilcilerini ve Akademisyenleri Bir Araya Getiriyor


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve Eylem Planı (2022-2023)nda mevcut hedeflerden biri olan “Hedef 2: Bakanlık - Sivil Toplum İş Birliğine İlişkin İkincil Mevzuat Çalışmalarının Yapılması” kapsamında Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) iş birliğinde gerçekleştirilen “Kamuda Sivil Toplum İş Birliğinin Geliştirilmesi” konulu çalıştay Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın koordinesinde 20 Temmuz 2023 tarihinde Ankara’da düzenlendi.

Eylem planında yer alan “Hedef 2: Bakanlık - Sivil Toplum İş Birliğine İlişkin İkincil Mevzuat Çalışmalarının Yapılması” hedefi kapsamında Bakanlığın hizmet alanı çerçevesindeki kamu kurumlarının sivil toplumla iş birliği ve gönüllülüğe ilişkin kendi mevzuatları ve uygulamalarına dair bilgi edinmeyi amaçlayan çalıştaya çeşitli kamu temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Açılış konuşmasını Sayın Dr. Fatih PEKŞEN yaptı

1 gün süren toplantıda Strateji Geliştirme Başkanı Sayın Dr. Fatih PEKŞEN’in açılış konuşmasının ardından kamu kurumları temsilcileri mevzuat ve gönüllülük uygulamaları hakkında sunumlar yaptı. Toplantı sonunda genel değerlendirme oturumunda alanında uzman akademisyenler ve kamu temsilcileri konuya dair görüş ve önerilerde bulundu.