…
…
…
…
…
…
…
…
25 Kasım 2022, Cuma Samsun, Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücedele Çalışmalarımız


25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde toplumsal farkındalığın arttırılması amacıyla ilimizde eğitim, çalıştay, bilgilendirme ve broşür dağıtımı başta olmak üzere birçok program düzenlendi.

“Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” ve “Kadına El Kalkamaz” Projesi kapsamında erkek bireylere farkındalık kazandırmak amacıyla Samsun Merkez ve ilçelerinde çalışmalar yapıldı.

Müdürlüğümüze bağlı İlkadım Sosyal Hizmet Merkezi tarafından “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” ve “Kadına El Kalkamaz” Projesi kapsamında erkek bireylere farkındalık kazandırmak amacıyla İlkadım Belediyesi Konferans Salonunda belediye bünyesinde görevli 155 erkek personele, şiddet ve türleri, şiddetin kadına, çocuğa, anne-çocuk ve baba-çocuk ilişkisine olumsuz etkisi, şiddetin yasal açıdan suç olduğu, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, şiddet mağduru ve tanıklarının ulaşabileceği resmi kurumlar ve ihbar hatları, KADES uygulaması, kadına karşı şiddetin milli değerlerimiz ve inancımızla bağdaşmadığı hakkında bilgilendirme ve farkındalık eğitimi verildi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında toplumsal farkındalığın arttırılması ve vatandaşı bilinçlendirmek amacıyla Ladik 75. Yıl Huzurevi Müdürlüğümüz personelleri, Ladik İlçe Emniyet Müdürlüğü personelleri ile birlikte vatandaşları bilgilendirdi ve broşürler dağıttı.