…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
06 Mart 2024, Çarşamba Samsun, Türkiye

Kadın Dayanışma Sergisi'nin Açılışı Yapıldı


8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın kooperatifleri ve kadın konuk evlerinde kalan kadınlar tarafından hazırlanan hediyelik eşya, gıda ve tekstil ürünlerinden oluşan Kadın Dayanışma Sergisi'nin açılışı Piazza AVM'de gerçekleştirdi.

Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın katılımı ile gerçekleştirilen açılışa Vali Yardımcısı ve İlkadım Kaymakamı Abdulkadir Demir, Canik Kaymakamı Vehbi Bakır, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gökhan Dürümlü, Piazza AVM Genel Müdürü Samet Durgun ve çok sayıda kadın katılım sağladı.

Kadınlar ile birlikte açılış kurdelesini kesen Vali Orhan Tavlı, protokol üyeleri ile birlikte stantları gezdi, kadınlar tarafından üretilen ürünleri inceledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı işbirliğinde 2018 yılından imzalanan kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi protokolü çerçevesinde hayata geçirilen sergide, Atakum, Canik, İlkadım, Vezirköprü, Terme, Ladik ve 19 Mayıs İlçelerinden kurulan 7 kadın kooperatifi ve Aile ve Sosyal Hizmet Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı kadın konukevlerinde kalan kadınların ürettiği ürünler sergileniyor.
Sergi 8 Mart Cuma gününe kadar vatandaşın ziyaretine açık olacak.