…
…
…
…
…
…
07 Şubat 2024, Çarşamba Serdivan,Sakarya

Cumhuriyete Doğru Tiyatro Gösterimi


İl Müdürümüz Zekeriya Selamet Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında hazırlanan Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda ki kahramanlık hikâyesini anlatan "Cumhuriyete Doğru" tiyatro oyununa Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen gösterime katılım sağladı.

Oyunda Hamdullah Suphi Bey'in Büyük Millet Meclisi'nde İstiklâl Marşı'nın kabulünü yeniden canlandırdığı sahnede, tüm salonda İstiklâl Marşı'mızın on kıtası tüm izleyenler tarafından ayakta okundu. Yine bir diğer sahnede, öğretmenin öğrencisine savaşları anlattığı diyalogda dile getirdiği "savaşta en çok çocuklar zarar görür, tıpkı bugün Gazze'deki masum çocukların içinde olduğu durum gibi" ifadesi de izleyicilerden büyük alkış topladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk Milleti'ni arkalarına alıp Millî Mücadele'yi başlatarak Türkiye Cumhuriyeti'ni nasıl kurduklarını gözler önüne seren tiyatro eseri için emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.