…
…
…
…
…
…
22 Kasım 2019, Cuma Rize, Türkiye

Üreten Kadınlara Yönelik Kooperatifçiliğe Giriş Eğitimi Düzenlendi


Cumhurbaşkanlığı 1. 100 Günlük İcraat Programı kapsamında yer alan “Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin arttırılması” eyleminin gerçekleştirilmesi amacıyla Bakanlığımız, Ticaret Bakanlığı ve Tarım Orman Bakanlığı arasında “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü’’ imzalanmıştır.   

Bu kapsamda İlimizde hizmet veren kadın kooperatiflerine yönelik yapılan çalışmalardan sonra; Müdürlüğümüze bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi tarafından ve Rize Kent Konseyinin katkıları ile “El Emeği Göz Nuru Çarşısı”nda kendi ürettikleri ürünleri satan ve halk eğitim merkezi kursiyerlerine “Kadının Güçlendirilmesi” ve “ Kooperatifçiliğe Giriş” eğitimi düzenlendi.

Düzenlenen eğitimde Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdür Vekili Şirin Targan Çalış’ın Kadının Güçlendirilmesi başlıklı sunumundan sonra Rize Ticaret İl Müdürlüğü’nde görevli Nihat Arıcı tarafından “Kooperatifçiliğe Giriş” eğitimi verildi.

Düzenlenen eğitim sırasında kooperatifçiliğin ve üretilen ürünlerin görünür olmasının öneminden ve nasıl yaygınlaştırılacağına, kadınların kooperatifler yoluyla ekonomik ve sosyal hayata etkin katılımı konularında işbirliğinin önemine ve kadın üreticilerin karşılaştıkları sorunların çözüm önerileri üzerine vurgu yapıldı.