…
…
…
…
05 Eylül 2019, Perşembe Rize, Türkiye

Okul Sosyal Hizmeti Projesi Rize’de Başlıyor


5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu gereğince Sekreteryalığı İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülen Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu’nda alınan karar ile 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı’nda Rize İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Okul Sosyal Hizmeti Projesi’nin uygulanması kararı alınmıştır. Alınan karar gereği okul yönetimi ve öğretmenlerine yönelik proje açılış toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen eğitimde açılış konuşmasını yapan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Mehmet İsmailoğlu, 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu gereğince 14. ve 15. Merkezi Koordinasyon Toplantısı’nda alınan karar ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm okullarda Okul Sosyal Hizmeti Birimleri kurulması kararı alındığını ve projenin yasal bir dayanağı bulunduğunu, yürütülecek projenin bir örnek teşkil edeceğini ve çocuk refahı alanında koruyucu-önleyici hizmetlere katkı sağlayacağını belirtti.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent İçbudak, İlimizde ve İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yürütülecek “Okul Sosyal Hizmeti Projesi’nin öğrenci, veli, okul yönetimi ve öğretmenler arasındaki bağı güçlendireceğini, projenin başarılı olacağına inandığını ve yapılacak çalışmaların ilimiz için yararlı olması temennisinde bulunduğunu ifade etti.

 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Nurullah Çalış tarafından sosyal hizmetin genel çerçevesi, okul sosyal hizmeti ve kapsadığı alanları, projenin genel hedefi ile amaçları ve okul ortamlarında sosyal hizmet uygulamaları hakkında bilgi verdi.