…
…
…
…
…
…
…
…
…
12 Aralık 2019, Perşembe Rize, Türkiye

KKTC Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni Gerçekleştirildi


Türk Silahlı Kuvvetlerimizin 20 Temmuz 1974 yılında Kıbrıs’a yönelik başlattığı Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan gazilerimiz için hazırlanan “Milli Mücadele Madalyaları ve Beratları Tevcihi Töreni“ Rize Vali Yardımcısı Abdullah Şen ve Protokol üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Rize Valiliği himayesinde, Rize Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Abdullah ŞEN, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal SEKÜCÜ, İl Emniyet Müdürü Nurettin GÖKDUMAN, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan DEDEBAĞI, Kurum ve Kuruluş Müdürleri,  barış harekâtına katılan gazilerimiz ve yakınları ile davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra başlayan program,  Rize Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler  İl Müdürümüz Sayın İdris Altuntaş’ın açılış konuşmalarının akabinde, Kıbrıs Barış Harekatına ait  kısa bir video izlenildi. Kıbrıs Gazileri adına konuşan Mehmet Duman ;

“1974 Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gazilerin 45 yıl sonra da unutulmadığını ifade ederek, kardeşlik köprülerinin devam ettiğini görmüş olmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz.” dedi.

Kıbrıs halkının uğradığı zulümlere dur diyen Türk Mehmetçiğinin bir ferdi olmanın gururunu yaşadığını vurgulayarak, Duman konuşmasında; “Biz oraya vatan için, namus ve bayrak için ölmeye gitmiştik. Bir kısmımız şehit oldu ancak;  Allah bana da gazi olmayı nasip etti.  Buradan bir kez daha ifade etmek isterim ki; Vatan ne zaman ihtiyaç duyarsa, biz gaziler olarak her zaman canımızla kanımızla hazırız.” ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Abdullah Şen törende yaptığı konuşmada, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtının tarihte kırılma noktası olduğunu, tarih boyunca her zaman mazlumun, mağdurun yanında yer alan devletimiz ve yüce milletimizin insan onurunun yücelmesi ve çiğnenmemesi için gayret sarf ettiğini ve bu uğurda şehitler ve gaziler verdiğini ifade etti.

Şen; "Kıbrıs Barış Harekâtında, adaya barış, huzur ve güven götüren Kıbrıs Gazilerimize, birazdan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından tevcih edilen Milli Mücadele Madalyalarını takdim edeceğiz. Öncelikle bu anlamlı törene teşrif ederek bizleri onurlandıran tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Bu vesileyle başta Kıbrıs şehitlerimiz olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimize Allah’tan bir kez daha rahmet diliyorum. Kahraman gazilerimize şükran ve minnet duygularımı ifade ediyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası tevcih olunan kıymetli gazilerimize sağlıklı ve hayırlı ömürler temenni ediyor; hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum." dedi.

Program, Törene katılan 59 Kıbrıs Gazilerimize “Milli Mücadele Madalyaları ve Beratları’nın takdim edilmesi ve akabinde toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.