…
10 Haziran 2019, Pazartesi

Kadınlarımızı Daha Da Güçlendirmek İçin Bir Adım Daha…


Cumhurbaşkanlığı Birinci 100 Günlük İcraat Programı kapsamında yer alan “Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin artırılması” eyleminin gerçekleştirilmesi amacıyla Bakanlığımız, Ticaret Bakanlığı ve Tarım Orman Bakanlığı arasında “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü” imzalanmıştır. 

Bu kapsamda ilimizde protokol çerçevesinde yürütülecek çalışmalara yön verecek olan “Kadın Kooperatifçiliği Çalışma Grubu İstişare Toplantısı”  31 Mayıs 2019 Cuma günü Rize Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Rize Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İdris Altuntaş’ın başkanlık ettiği toplantıya farklı kurum ve kuruluş temsilcileri ve ilimizde kooperatif kurulmasına öncülük eden isimler katıldı.

Toplantıda "Kadın Kooperatifçiliği" hakkında ilimizde yürütülen çalışmalar değerlendirilirken, "Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü’’ kapsamında ilimizde yürütülebilecek çalışmalar hakkında istişarede bulunularak sonraki çalışmalara ışık tutacak bir yol haritası çizildi.