…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
25 Kasım 2020, Çarşamba Rize, Türkiye

KADINA ŞİDDETE SIFIR TOLERANS


“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında toplantılar ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”  kapsamında Rize Valimiz Kemal Çeber Başkanlığında gerçekleştirilen Toplantıya; Vali Yardımcısı Sedat Sezik, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Rize İl Müdürü İdris Altuntaş, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı ve diğer ilgili daire müdürleri katıldı. İl Müdürümüz İdris Altuntaş Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında paydaş kurumlarla yürütülen çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirdi. Rize iline ait verilerin ve uygulamaların aktarıldığı sunumda özellikle ülkemizde kullanımının yaygınlaştırılması planlanan KADES ( Kadın Acil Destek İhbar Sistemi) uygulamasının önemini aktardı.

Toplantının son bölümünde bir değerlendirme yapan Vali Çeber, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı’ doğrultusunda alanda sürekli çalışmalar yapıldığını ve 7/24 hizmet verdiklerinin altını çizerek; “Biz idare olarak bu hassas konu hakkında her alanda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Maalesef geçmiş yıllarda Rize’de de çok azda olsa istenmeyen bir iki olay oldu. Ama şu kesinlikle bilinmelidir ki biz tek bir olaya dahi tahammülümüz yoktur ve bu yönde asla bir toleransımız olmayacak” dedi.    

Kadına Şiddetle Mücadele Kapsamından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında halka bilgilendirme amacıyla broşür ve turuncu maske dağıtımı yapıldı. Vali Kemal Çeber’in eşi  Hanımefendi Neslihan Ayan Çeber ve değerli misafirlerin katılımı ile farkındalık oluşturmak amacıyla Turuncu Balon Uçurma Etkinliği düzenlendi.

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında İl Müdürlüğümüze bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi tarafından şehrin tarihi ve yöresel alanlarında kadına yönelik şiddetle mücadeleye dikkat çekmek amacıyla pankart ve dövizler açıldı.  İl Müdürlüğü binamız turuncu ışıklarla aydınlatıldı.

Ayrıca yerel düzede farkındalık oluşturulması amacıyla Rize Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi tarafından İyidere ve Derepazarı Kaymakamlıkları işbirliği ile köy ve mahalle muhtarlarına Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konulu eğitimleri düzenlendi.