…
…
03 Temmuz 2019, Çarşamba

2019 Yılının İlk Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede İl Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi


02.07.2019 tarihinde Rize Vali Yardımcısı Abdullah Şen başkanlığında Rize Belediyesi,  İl Emniyet Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Müftülüğü, Rize SYDV Müdürlüğü, Rize İŞKUR Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nde görevli yönetici ve temsilcilerin katılımıyla "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı" gerçekleştirildi.
 
Toplantıda Uzman Sosyal Çalışmacı Şirin Targan Çalış tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal Mekanizmalar olan ŞÖNİM, Kadın İlk Kabul Birimleri ve Kadın Konukevleri’nin 2019 yılının ilk altı ayı boyunca mevcut durumları ve istatistiki verileri, 6284 Sayılı Kanun Kapsamında verilen tedbir kararlarına yönelik yapılan izleme çalışmaları, İl Koordinasyonda görevli kuruluşların kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yürüttükleri faaliyetler ve 2018-2023 yıllarını kapsayan Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planında yer alan İl Koordinasyonunun görevleri ve yerelde yürütülecek faaliyetler hakkında sunum gerçekleştirildi. Ayrıca ŞÖNİM Müdür V. Cemile Yılmaz tarafından "Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi Protokolü" hakkında komisyona bilgi verildi.
 
Toplantıda kadına yönelik şiddet konusunda alınacak önlemler, topluma bu konuda bilinç kazandırmak amacıyla yapılacak çalışmalar hakkında istişarede bulunarak, toplantı sonlandırıldı.