…
…
…
…
19 Eylül 2019, Perşembe Rize, Türkiye

19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı


19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Rize Valiliği önündeki tören alanında tören düzenlendi.

Rize Valiliği, Rize Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri Derneği Rize Şubesi'nin Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, konuşmalar yapıldı.

Törene Vali Vekili Abdullah Şen, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Belediye Başkan Vekili Aydın Bilsel, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Kemal Aksu, Gaziler, STK Başkanları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İdris Altntaş, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Rize'deki Gaziler adına, Kıbrıs Gazisi Mustafa Akpak ve Türk Silahlı Kuvvetler Adına Jn. Bnş. Uluh Tunalı, gaziliğin önemine ilişkin konuşma ve öğrencilerin şiir okuması ile sonlandırıldı.

Ayrıca gün içerisinde Rize Valiliği tarafından aziz milletimizin asırlardır Anadolu toprakları üzerinde verdiği varoluş mücadelesinin şifresi “ Ölürsem Şehit, Kalırsam Gazi “ söylemini kılavuz edinen, bu doğrultuda Vatanın bölünmez bütünlüğü, Milletimizin birliği ve huzurunu korumak uğruna ölümü göze almış kahraman gazilerimize olan şükran duygularımızı göstermek için Emniyet Sosyal Tesislerinde yemek programı düzenlendi.

Yemek programında konuşan Vali Vekili Şen, Gazi olmanın büyük bir onur olduğu vurgusunu yaparak “ Kahraman Gazilerimizin her zaman yanındayız.” dedi.