…
…
…
…
…
13 Temmuz 2020, Pazartesi Rize, Türkiye

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında Rize Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Resim ve Şiir Sergisi düzenledi.

15 Temmuz 2016 da Ülkemizin demokrasisine karşı hain darbe girişiminde bulunulmuş olup, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın  liderliği  sayesinde  kahraman  milletimizin  onurlu  direnişi  ile  bozguna uğratılmıştır. Milletimiz, dünyada eşi görülmemiş bir cesaret ile Fetullahçı Terör Örgütüne(FETÖ) karşı büyük bir demokrasi zaferine imza atmıştır.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının koordinasyonunda yürütülen  "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri" kapsamında, Bakanlığımızca illerimizde gerçekleştirilen faaliyetler arasında ilimiz de çalışan bakanlık personelleri ile İl Müdürlüğümüze bağlı kurum,  kuruluş ve hizmetlerden faydalananlar kategorilerinde resim ve şiir yarışmaları düzenlenmiş bulunmaktadır. "15 Temmuz- Demokrasi Tacı" temalı resim ve şiir yarışmalarına katılım sağlanan kategorilerde komisyonlar oluşturularak derecelendirmeler yapılmıştır. Kendi kategorisi içerisinde birinciliğe layık görülen eserler bakanlık nezlinde değerlendirilmek üzere bakanlığımıza gönderilmiştir. 

İl Müdürlüğümüzde 657’ye tabi ve bağlı kurum, kuruluş ve hizmetlerden faydalananlarca yarışmalara beklenenin üzerinde bir katılım sağlanmıştır.  Katılımcılar arasında ayrım yapmaksızın çeşitli ödüller ve katılım belgeleri düzenlenecek bir programla katılımcılara takdim edilecektir.  Ayrıca, Müdürlüğümüzce resim ve şiir yarışmalarına katılan eserler  “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” adlı resim ve şiir sergisi 13.07.2010 tarihinden başlamak üzere İl Müdürlüğümüzün giriş lobisinde bir hafta süreyle sergilenecektir.