…
…
…
…
…
…
…
31 Mart 2021, Çarşamba Osmaniye

2021 Yılı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme Ve Değerlendirme Komisyonu 1. Dönem Toplantısı Sayın Valimiz Yılmaz Başkanlığında Yapıldı


        2021 Yılı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu 1. Dönem Toplantısı Sayın Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz başkanlığında Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Vali Yardımcısı Metin Arslanbaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, Belediye Başkan Yardımcısı Hacer Burcu Yüceer, Asayiş Şube Müdür Vekili Yusuf Tüfenk, İl Müdürümüz Hamit Coşkun ve ilgili kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri katıldı.

        Toplantının başında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamit Coşkun, toplantıda görüşülecek gündem maddeleri hakkında bilgi verdi.

        Toplantıda konuşan Sayın Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz, kadına yönelik şiddetle mücadelenin çok önemli olduğunu belirterek, “Bu mücadeleyi hep birlikte sürdürmek ve iyi sonuçlar almak çok önemli. Kadına yönelik şiddet ne insanlık anlayışımıza ne kültürümüze ne de dini değerlerimize uymayan, değerlerimizle çatışan bir durumdur. Bu nedenle, toplumumuzda şiddetin bitirilmesi için hep beraber mücadelemizi en etkin şekilde sürdürmeliyiz.” diye konuştu. Kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu da vurgulayan Vali Yılmaz, “Bu konuda bilinçlenmenin çok önemli olduğunu ve toplumumuzda bunun kabul edilemez bir durum olduğu anlayışının hâkim kılınması gerektiğini düşünüyorum. Daha önce de belirttiğim gibi, ne insanlık anlayışımızda ne kültürümüzde ne dini değerlerimizde asla bunun yeri yoktur.”dedi. Şiddetin önlenmesi ile ilgili yapılacak çalışmalarda, ilgili kurumlarımız tarafından takipte olmanın ve iletişimde kalmanın birçok olayı önleyeceğini ifade ederek, riskin arttığı durumların tespitinin iyi yapılması, planlama yapılarak hareket edilmesinin şiddetle mücadelede çok önemli bir katkı sağlayacağını söyleyen Sayın Valimiz Yılmaz, “Temenni ediyorum ki kadına yönelik şiddet asla yaşanmasın.”dedi.

        Sözlerinin devamında koronavirüs vaka sayısında artış yaşandığını belirten Sayın Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz, “Maalesef ilimizde vaka artışı sürüyor. Bunu önlemek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kurallara herkesin istisnasız uymasından başka bundan kurtulmanın yolu yok. Az sayıda da olsa kurallara uymayanlar var ve bu kişiler de maalesef bu virüsü yaymaya yetiyor. Bu mücadele hepimizin mücadelesi ve kurallara uyulduğunda kazanılabilecek bir mücadele. Bu sorumluluğun herkes farkında olması lazım.”dedi. Kurallara uymayan vatandaşların uyarılması gerektiğinin altını çizen Sayın Valimiz Yılmaz, “Herkesin bu mücadelede vicdani bir sorumluluğu var, bunun bilincinde olunması lazım. Herkes bu mücadele için bir şeyler yapabilir, kendisi kurallara uyar ve çevresindekilerin de uymasını sağlarsa bu çok önemli bir katkıdır.”dedi.

        Daha sonra konuşan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü Serap Durucan ise teknik yöntemlerle takip sistemi-elektronik kelepçe uygulaması, 2020 yılı içerisinde ilimizde kayıtlı vakalar üzerinden yapılan çalışma ile oluşturulan risk haritası raporu ve 3 yıllık KYŞM İl Eylem Planı sonuç raporu hakkında detaylı bir sunum yaptı. Durucan sunumunun devamında, 2021 yılı KYŞM koordinasyon planı kapsamında oluşturulan faaliyet planının tüm sorumlu kurumlarca uygulanması hususunda bilgi paylaşımında bulundu.

 

        Toplantı görüş alışverişinde bulunulması ile sona erdi.