…
…
…
…
…
…
…
20 Kasım 2022, Pazar Niğde Ömer Halisdemir Meydanı

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü


Çocukları korumak ve yaşam koşullarını iyileştirmek adına 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 'Çocuk Haklarına Dair Sözleşme' imzalanmış ve o tarihten günümüze 20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak ilan edilmiştir. Çocuk hakları, hem kanunen hem ahlaki olarak dünya üzerindeki bütün çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel bir kavramdır.
Dünya Çocuk Hakları Gününe özel İl Müdürlüğümüz de 20 Kasım 2022 tarihinde, çocukların haklarına vurgu yapmak, ebeveynlerini bilgilendirmek ve onların günlerine özel etkinlikler yapma amacıyla Niğde Ömer Halisdemir Meydanında Kuruluşlarımızdan hizmet alan çocuklar, Okul Destek Projesi (ODES) kapsamında olan çocuklar ve Niğde Halkımızın çocukları için stant açtık. Stantlarda ilk dikkat çeken Çocuk Haklarının bulunduğu bir pankart oldu. Pankartta Çocuk Haklarına kısaca değinildi. stantta yine çocuklar için “Bende Buradayım ve Varım !” sloganıyla tasarlanan imza attıkları bir İmza Panosu bulunuyor.
Çocuk Haklarına dair bir cümlelik stickerlarla çocuklar haklarını eğlenerek öğrendiler. Çocuklar Anı Defterine de 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları ile ilgili düşüncelerini ve stanttaki geçirdikleri vakitleri düşünerek yazıya döktüler. Hazırlanan stantın bilgilendirici olmasının yani sıra kutu oyunları, satranç, boyamalar yaparak keyifli vakit geçirdiler. İl Müdürlüğümüze bağlı Kuruluşlardan hizmet alan çocuklar arasında konusu “Dünya Çocuk Hakları Günü” olan Kompozisyon, Resim ve Şiir yarışması düzenlendi. Her alanda yarışan çocuklardan birincilere hediyeler verildi.