…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Eylül 2019, Perşembe Nevşehir,Türkiye

19 Eylül Gaziler Haftası İlimizde Kutlandı


Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasının ardından, 19 Eylül 1921 günü 153 Sayılı Kanun ile TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanın verilmesinin 98. yıldönümü nedeniyle kutlanan Gaziler Günü, Nevşehir’de düzenlenen bir törenle kutlandı.

Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasının ardından, 19 Eylül 1921 günü 153 Sayılı Kanun ile TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanın verilmesinin 98. yıldönümü nedeniyle kutlanan Gaziler Günü, Nevşehir’de düzenlenen bir törenle kutlandı. Nevşehir Şehitliğinde düzenlenen Gaziler Günü kutlamasına Nevşehir Valimiz Sayın İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Sayın Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ersan Erkut, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Hüsamettin Erol, Nevşehir Emniyet Müdürümüz Mehmet Artunay, Aile Çalışma ve  Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Şener, Daire Müdürleri, Siyasi parti temsilcileri ve Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi’nin yanı sıra gaziler, şehit ve gazi yakınlarıyla çok sayıda davetli katıldı. Nevşehir Şehitliğindeki Atatürk Anıtına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Ersan Erkut ve Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi’’nin çelenk sunması ile başlayan Gaziler Günü kutlaması daha sonra tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile devam etti.  Kutlama töreninde daha sonra 1 manga asker tarafından saygı atışı yapıldı. Kuran-ı Kerim Tilaveti ’nin ardından konuşan Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, 19 Eylül’ün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gün olduğunu kaydetti. Gaziler Günü kutlaması öğrencilerin gün ile ilgili şiirler okumasının ardından Nevşehir Şehitliğindeki tören sona erdi. Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Ülkemizin bağımsızlığı, milletimizin istiklali uğrunda canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kahraman şehitlerimize rahmet diliyor ve fedakar gazilerimize de 19 Eylül Gaziler Günü’nde bir kez daha minnetlerimizi ve şükranlarımızı sunuyorum. ‪Bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla canıyla bu toprakları bizlere vatan kılan kahramanlarımıza minnetle...‪Gazi Mustafa Kemal’e İstiklal mücadelemizdeki liderliğinden dolayı “Gazi” unvanı verilişinin yıldönümünü ve 19 Eylül Gaziler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum." dedi. Daha sonra törene katılanlar Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanlığı toplantı salonunda  şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarıyla bir süre sohbet ettiler.

Programa Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğünün Nar Beldesi Sosyal Tesisleri Topuzluhan da Gazi ve Gazi Ailelerine yönelik yemek programının ardından sona erdi.