…
25 Kasım 2021, Perşembe Manisa-Türkiye

İl Müdürümüzün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Mesajı


Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1999’da 25 Kasım'ı “Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü” ilan etti. Günümüzde halen yaşanmakta olan kadına şiddet olayları dolayısıyla şiddete karşı farkındalığı oluşturmada ve kadınlarımızı bilinçlendirmede “Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü” önem arz etmektedir.

25 Kasım, kadınlarımızın sorunlarının paylaşıldığı, maruz kaldıkları kötü muamelelerin engellenebilmesi için çözüm yollarının arandığı ve tüm dünyada kadınlara uygulanan şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacını taşımaktadır. Kadına yönelik şiddet; küresel bir sorun olmasıyla birlikte, kadının maddî ve manevî bütünlüğüne zarar vermesi nedeniyle ciddi bir halk sağlığı problemi olarak da karşımıza çıkmaktadır.

Kadınlarımızı bilinçlendirme ve şiddete uğrayan kadınların nereden yardım alabileceklerini bilmeleri, şiddetle mücadele etmeleri açısından çok önemlidir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın başlattığı kadınlarımızın her türlü sorunlarında ulaşabilecekleri ALO 183 hattı ilimizde de aktif olarak uygulanmaktadır. Mağdur kadınlarımız 155 Polis İmdat, ALO 156 Jandarma İmdat, 112 Acil, Aile İçi Şiddet Acil Yardım hattını arayabilirler.  Ayrıca şiddet mağduru kadınlarımız, “Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES)” ile acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşabilirler. Uygulamayı akıllı telefonuna yükleyen kadınlarımız acil durumlarda en yakın ekip ve devriyeden yardım isteyebilirler.

BM Genel Kurulu kararı ile kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla ilan edilen ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ vesilesiyle tüm kadınlarımızın şiddetten uzak sağlıklı ve huzurlu bir ömür geçirmelerini dilerim.