…
…
…
…
…
…
17 Ekim 2022, Pazartesi Manisa-Türkiye

13 Görme Engelli Öğrencimiz Akıllı Bastona Kavuştu


Manisa Valiliğimiz ile birlikte Vestel Manisa Yarı Maratonu'nda atılan her bir adımı görme engelli öğrenciler için bağışa dönüştüren Vestel, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü kapsamında 13 görme engelli öğrencimizi WeWALK akıllı bastonlarıyla buluşturdu.

Bağlı kuruluşumuz Manisa Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğümüzde düzenlenen törene Manisa Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mustafa Feridun Gülgeç, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, Vestel'i temsilen Vestel İşe Alım, İşveren Markası & BP Müdürü İpek Şimşek Akıncı ve Vestel Beyaz Eşya Yönetim Sistemleri ve Müşteri İlişkileri Müdürü Volkan Akan katıldı.

Gerçekleşen törende; Manisa Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, İl Müdürümüz Mustafa Feridun Gülgeç Vestel İşe Alım, İşveren Markası & BP Müdürü İpek Şimşek Akıncı davetlilere hitaben konuşma yaptı.

Manisa Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, yaptığı konuşmada WeWalk bastonlarının görme engellilerin hayatının kolaylaştırmasına katkı sağlayacağı ayrıca Vestel’e sosyal sorumluluk kapsamında gösterdiği ilgi ve desteklerden dolayı teşekkür etti.

İl Müdürümüz Mustafa Feridun Gülgeç konuşmasında “Bugün farkındalık günü olarak tüm dünyada görme engellerimizin yaşadığı sıkıntıları anlatmak adına önemli bir gün. Özellikle görme engelli vatandaşlarımız en büyük sıkıntıyı erişebilirlikte yaşıyor. Özellikle kılavuz yolların olmadığı, sesli trafik işaretlerinin olmadığı yerlerde görme engellilerimiz büyük bir sıkıntı yaşıyor. Bunun üstesinden tamamen teknolojinin gelişmesiyle geçilebilir. Görme engellilerimiz bu anlamda teknoloji hızla kullanabilmekte. Bunlardan bir de akıllı bastonlar. Bu bastonlar aynı zamanda telefondan bağlantı yapılarak nereye gidileceğini size navigasyon aracılığıyla size sağlarken, önünüze çıkan engelleri de tamamen göstererek herhangi bir tehlikenin oluşmasını önler. Vestel’e kurumumuz adına teşekkür ediyoruz. Manisa’nın en büyük şirketi. Hem ekonomik olarak hem de sosyal farkındalık olarak büyük destekler sağlıyor. Özellikle kadın alanında sağladığı çok önemli destekler var” sözlerine yer verdi.

Ardından Vestel İşe Alım, İşveren Markası & BP Müdürü İpek Şimşek Akıncı konuşmasında; “Vestel’in Mayıs ayında ilkini gerçekleştirdiği Vestel Manisa Yarı Maratonu’nda atılan adımlar görme engelliler için üretilen WeWALK akıllı baston bağışına dönüştürüldü. Vestel, geliştirdiği üstün ve yenilikçi teknolojilerin yanı sıra herkes için daha erişilebilir ve daha eşit bir dünya yaratma vizyonuyla da çalışmalarını sürdürüyor. Vestel, Zorlu Holding'in de desteğiyle 2019'da insanların sorunlarını çözmek amacıyla dünya çapında inovasyonlar geliştiren Young Guru Academy'sinden gençlerle birlikte geliştirdiği akıllı baston WeWALK projesiyle görme engelli bireylerin hayatlarına dokunmaya devam ediyor” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından görme engelli öğrencilere WeWALK akıllı bastonları takdim edildi.