…
…
…
31 Mayıs 2023, Çarşamba Erzurum, Türkiye

Kadınların Kooperatifler Yolu ile Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Erzurum İlimizde deneyim paylaşım, pazarlama ağı ve yerel paydaş toplantıları gerçekleştirildi.


31 Mayıs 2023 tarihinde Erzurum İli Yol Haritası ve Faaliyet Planının hazırlanması ve Türkiye’ye özgü kooperatifçilik ekosistemine dayalı büyüme modeline katkı sağlanması amacıyla Erzurum Yerel Paydaş Toplantısı Kadının Statüsü Genel Müdürü Sn. Gülser USTAOĞLU’nun katılımıyla gerçekleştirildi.
Erzurum’da faal olan kadın kooperatiflerinin güçlü ve zayıf yönleri, sahip olduğu fırsatlar ve tehditler ilgili kamu kurumları, yerel yönetimler, kadın kooperatifleri, kooperatif birlikleri, sivil toplum kuruluşları, tedarik zincirinde bulunan özel sektör temsilcileri ve kooperatif alanında çalışan akademisyenler tarafından istişare edildi.
Ayrıca proje kapsamında kadın kooperatiflerini satış ve pazarlama konularında desteklemek ve paydaşlarla işbirliği ağları kurmak amacıyla Pazarlama Ağı Toplantısının ikincisi Erzurum’da gerçekleştirildi.
Erzurum ilinin yanı sıra Artvin, Kars, Van illerinden kadın kooperatifleri temsilcilerinin katılım sağladığı deneyim paylaşımı toplantısında ise kadın kooperatifleri; özel sektör, e-ticaret platformları, kargo firmaları ve yerel yönetim temsilcileriyle buluştu.