…
…
…
07 Kasım 2023, Salı Ankara, Türkiye

Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 2024-2028 yıllarını kapsayan ‘’Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı’’ Hazırlık Toplantısı gerçekleştirildi.


2024-2028 yıllarını kapsayacak Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı taslağını istişare etmek üzere 7 Kasım Salı günü Kamu kurum kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, uluslararası kuruluşlar ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla toplantıyı gerçekleştirdik.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ana hizmet birimlerinden Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen Çalıştayın açılış bölümünde Kadın Statüsü Genel Müdürü Sayın Gülser Ustaoğlu; oldukça geniş kapsamlı ve çok taraflı olarak düzenlenen toplantının, taslak Eylem Planının nihai hale getirilmesi sürecinde çok önemli bir aşamayı oluşturduğunu, hazırlanan belgenin uygulanmasında ve izleme-değerlendirmesinin yapılmasında katılımcılara büyük görev düştüğünü belirtmiştir.
Sayın Gülser Ustaoğlu, 2024-2028 yıllarını kapsayan 12. Kalkınma Planı’nın kadın başlığı altında, kritik alanlara ilişkin oldukça kapsamlı politika ve tedbirlere yer verildiğini, Planın sosyal güvenlik, istihdam, işgücü, yaşlılık, engellilik, yoksullukla mücadele, sağlık, afet yönetimi, kırsal kalkınma ve yerel yönetimler bölümlerinde, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik politika ve tedbirlerin yer aldığını; bu kapsamda 12. Kalkınma Planı ile bütünlüklü bir şekilde hazırlanmakta olan Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planının hem uygulama süreci hem de politika ve tedbirlerin birbirine uyumu açısından ülkemizin kalkınmasına önemli katkıda bulunacağına vurgu yapmıştır.
Temel politika eksenleri; Eğitim, Sağlık, Ekonomi, Liderlik ve Karar Alma Mekanizmalarına Katılım, Çevre ve İklim Değişikliği olarak planlanan Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı hazırlık çalışmalarının ikinci aşamasını teşkil eden toplantıda; taslak metinde yer alan strateji ve faaliyetler üzerinde görüş alışverişi yapılmıştır.
İlerleyen süreçte de kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, uluslararası kuruluşlar ve üniversitelerle yazılı istişareler devam edecek olup, yeni Strateji Belgesi ve Eylem Plan'ının 2024 yılı başı itibariyle kamuoyu ile paylaşılması planlanmaktadır.