…
…
13 Haziran 2023, Salı Ankara, Türkiye

Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 2024-2028 yıllarını kapsayacak ‘’Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı’’ hazırlık toplantısı gerçekleştirildi.


2023 yılsonu itibariyle uygulaması tamamlanacak olan 2018-2023 dönemini kapsayan ilk ‘’Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı’’ genel değerlendirmesini yapmak ve 2024-2028 yıllarını kapsayacak yeni Strateji Belgemizin hazırlıklarını başlatmak amacıyla 13 Haziran Salı günü tüm kamu kurum ve kuruluşlarından yaklaşık 150 temsilcinin katılımıyla istişare toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ana hizmet birimlerinden Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen toplantının açılış konuşmasında Genel Müdür Sayın Gülser Ustaoğlu; İnsan hakları, kalkınma ve sürdürülebilirlik kapsamındaki ulusal ve uluslararası hedeflere ulaşmak, istikrarlı ve adil toplumların inşası için her alanda ve her sektörde kadınların azami katkı ve katılım sağlaması gerektiğini belirtti.
Yeni “Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı” hazırlıkları ilgili tüm kurum ve kuruluşlarının görüş ve önerileri alınarak kapsayıcı bir yaklaşımla başlatılmıştır.
Yeni eylem planının temel politika eksenleri; Eğitim, Sağlık, Ekonomi, Liderlik ve Karar Alma Mekanizmalarına Katılım, Çevre ve İklim Değişikliği olarak planlanmıştır.

Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi hazırlık çalışmalarının ilk aşaması olan istişare toplantısında, bir önceki eylem planının değerlendirilmesi, sorun alanları, temel ilkeler, örnek çalışmalar, izleme ve değerlendirme sistemine ilişkin öneriler, yeni çalışma alanları ile öne çıkan gelişmeler, son beş yılda edinilen tecrübe gibi konularda görüş alışverişi yapılmıştır.
Daha sonraki hazırlık toplantıları kapsamında; Üniversiteler, ilgili sivil toplum kuruluşları, Özel sektör, uluslarası kuruluşlar ve kamu kurumlarının temsilcileriyle istişareler devam edecek olup, yeni Strateji Belgesinin 2023 yılı Aralık ayında kamuoyu ile paylaşılması planlanmaktadır.