…
…
…
31 Ağustos 2022, Çarşamba Ankara, Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Faaliyet Planı İzleme Toplantısı Bakan Yardımcılarının Teşrifleriyle Gerçekleştirildi.



Bakanlığımız ana hizmet birimlerinden Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Kadına yönelik şiddetle mücadelede 2021-2025 yılları yol haritasını belirleyen IV. Ulusal Eylem Planı kapsamında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı uygulanmaktadır.
2022 Yılı Faaliyet Planı’nın ilk altı ayını kapsayan izleme raporunun değerlendirildiği toplantıyı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan yardımcısı Sayın Fatma Öncü başkanlığında Adalet, İçişleri, Milli Eğitim Bakan Yardımcıları ile Diyanet İşleri Başkan Yardımcısının teşrifleriyle 31.08.2022 tarihinde gerçekleştirdik.
Toplantıya, Aile ve Sosyal Hizmetler, Adalet, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan üst düzey temsilciler de katkı ve katılım sağladı.
Toplantıda, ilgili kurumların 2022 yılında ilk altı aylık faaliyetlerine ilişkin çalışmaların sunumu gerçekleştirildi.
2022 yılının ilk yarısında hayata geçirilen faaliyetlerin değerlendirilmesi ile kadına yönelik şiddetle mücadelede sıfır tolerans ilkesi çerçevesinde önümüzdeki süreçte öncelikli konuların belirlenmesine yönelik istişarelerde bulunuldu.