…
…
…
…
…
24 Ocak 2022, Pazartesi Ankara, Türkiye

Kadın konukevindeki kadınların ellerinden çıkan eserler, 2022 yılı takvimini donattı


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadın konukevinde hizmet alan kadınlar tarafından yapılan resimlerin yer aldığı 2022 yılı takvimini dijital ortamda paylaştı.

81 ilde Bakanlığa bağlı 149 kadın konukevinde hizmet alan kadınların, Halk Eğitim Merkezlerindeki eğitmenler tarafından verilen resim kurslarında yaptıkları resimler toplandı. Toplananlar arasında 13 resim 2022 yılı takvimi için seçildi. Kadınların özgüvenlerini arttırmak ve ruhsal iyileşmelerine katkı sağlamak amacıyla kurslarda yaptıkları birbirinden özel resimlerin yer aldığı takvimde, belirli gün ve haftalar da yer alıyor.

“Papatyalar, hayata umutla bakmamı sağlıyor”

Kadın konukevlerindeki kadınlar da takvimde yer bulan resimlerinin hikâyeleri ile ilgili bilgi verdi. D.P. papatyalar resmini yaparken kafasındaki tüm olumsuz düşüncelerden kurtulduğunu söyledi. Kullandığı renklerin ve yaptığı resmin doğayı, doğanın uyanış zamanını simgelediğini kaydeden D.P. “Papatyalar, hayata her zaman umutla bakmamı sağlıyor. Resmi yaparken, çocuklarımla birlikte yeniden, yeni bir gelecek kurmanın hayalini ve planlarını yaptım. Resimdeki papatyalar, olabildiğince gerçeğine yakın ve göze çarpar biçimde resmetmeye çalıştım. Hissettiğim duyguları, resmimi inceleyenlerin de yaşamasını onlara da aynı mesajı vermesini istedim” dedi.

Başka bir kadın konukevinde annesi ile birlikte hizmet alan S.A’nın karakalem tekniği ile yaptığı bebek resmi de 2022 takviminde yer aldı. Lisede grafik tasarımı bölümü okuduğunu söyleyen S.A, resim yapmayı çok sevdiğini dile getirdi. S.A. özellikle çocuk ve kadın resimlerine ilgi duyduğunu, lisans hayatına da bu alanda devam etmek istediğini ifade etti.

“Kırmızı kuş, özlemlerimi yansıtıyor”

Takvimde resmi yer alan P.U., kırmızı kuş resmini özlemlerini yansıttığı için yaptığını belirtirken; E.D. ise buğday tarlasını mücadeleyi sembolize etmek amacıyla resmettiğini kaydetti.

Kadın konukevlerinden hizmet alan kadınların duygu dünyalarından süzülüp gelen resimlerden oluşan takvime, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü web sayfasından ( https://www.aile.gov.tr/ksgm/sayfalar/ksgm-takvim/ ) ulaşılabiliyor.