…
…
…
06 Mayıs 2021, Perşembe Ankara, Türkiye

Güney Doğu Avrupa Ülke temsilcilerine 6 Mayıs 2021 tarihinde “Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı ‘’tanıtım toplantısını gerçekleştirdik.


Güney Doğu Avrupa Ülke temsilcilerine 6 Mayıs 2021 tarihinde “Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı ‘’tanıtım toplantısını gerçekleştirdik.


Ülkemizin Dönem Başkanlığını yürütmekte olduğu Güney Doğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) kapsamında 6 Mayıs 2021 tarihinde “Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı tanıtımı toplantısını gerçekleştirdik.
Çevrimiçi İngilizce olarak gerçekleştirilen toplantıya Bosna Hersek, Hırvatistan, Kosova, Makedonya, Moldova, Karadağ, Romanya ve Slovenya’dan uzmanlar katılım sağladı.


Açılış konuşmasının Genel Müdürümüz Sayın Gülser USTAOĞLU tarafından yapıldığı etkinlikte moderatörlüğü Uluslararası Kuruluşlar Daire Başkanı Sayın Sabiha GEDİK AFŞARATA gerçekleştirdi.


Genel Müdürümüz açılış konuşmasında ülkemizin GDAÜ dönem başkanlığına atıfta bulunarak bu kapsamda belirlenen “Komşular Birlikte Görür” sloganının Balkan halklarının ortak geleceğini ifade ettiğini belirtti.
Kadınların güçlenmesinin değişimi getirebileceğini vurgulayan USTAOĞLU, bunun için Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü olarak; kadınların insan haklarını korumak ve geliştirmek; kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasi konumu güçlendirilmek ve kadınların haklara ve fırsatlara eşit erişimini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmalardan ve elde edilen kazanımlardan bahsetti.


Strateji Belgesi ve Eylem Planına ilişkin sunumlar ise Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ASH Uzmanları Akın YUMUŞ ve Samet CEYHAN tarafından gerçekleştirildi.