…
…
…
…
04 Kasım 2022, Cuma İstanbul, Türkiye

Bakanımız Derya Yanık, Cezayir, Azerbaycan, Libya Ve Singapurlu Mevkidaşlarıyla Bir Araya Geldi


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, 5. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi kapsamında ülkemizde bulunan Cezayir Ulusal Dayanışma, Aile ve Kadının Statüsü Bakanı Kaoutar Krikou, Azerbaycan Aile, Kadın ve Çocuk Sorunları Devlet Komitesi Başkanı Bahar Muradova, Libya Sosyal İşler Bakanı Wafaa Abu Bakar Muhammad Al-Kilani ve Singapur Toplumsal ve Aile Gelişim Bakanı Masagos Zulkifli ile İstanbul’da ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Bakan Derya Yanık, iki gün süren görüşmeler kapsamında ilk olarak Cezayir Ulusal Dayanışma, Aile ve Kadının Statüsü Bakanı Kaoutar Krikou ile bir araya geldi. Toplantıda, iki bakanlık arasındaki ortak çalışma alanlarına dair görüş paylaşımında bulunuldu.

“‘Tek millet iki devlet’ şiarını içten yaşıyoruz”

Bakan Derya Yanık, daha sonra Azerbaycan Aile, Kadın ve Çocuk Sorunları Devlet Komitesi Başkanı Bahar Muradova ile bir araya geldi. Bakan Yanık ile Muradova, iki ülke arasında "Aile, Kadın ve Çocuk Politikaları" alanında iş birliği protokolünü imzaladı. İmza töreni öncesinde konuşan Bakan Yanık, iki ülkenin, dost ve müttefik ülke olmanın ötesinde ‘Tek millet iki devlet’ şiarını içten yaşadığını kaydetti.

İki ülkenin birbirine en yakın dönemini yaşadığını belirten Bakan Yanık, "Geçtiğimiz yıl imzalanan Şuşa Beyannamesi, Türkiye ve Azerbaycan ilişkilerinde yeni bir dönemi açtı. Her türlü alanda tam bir müttefiklik ilişkisi geliştirmek üzere çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. İki bakanlık olarak aile, toplum, çocuk ve kadın gibi sosyal hizmetler alanında karşılıklı tecrübe aktarımını hayata geçirmek üzere çalışmalarımıza başladık. Azerbaycan ziyaretimde son rötuşlarını yaptığımız mutabakatımızı imzalıyoruz" dedi. Bakan Yanık, iki ülke arasında karşılıklı iş birliğinin güçlenerek devam edeceğini sözlerine ekledi.

İki ülkenin her zaman birbirinin yanında olması gerektiğini vurgulayan Azerbaycan Aile, Kadın ve Çocuk Sorunları Devlet Komitesi Başkanı Bahar Muradova da Türkiye tarafından bunu her zaman gördüklerini söyledi.

Bakan Derya Yanık, daha sonra Singapur Toplumsal ve Aile Gelişim Bakanı Masagos Zulkifli ile bir araya gelerek sosyal hizmetler ve sosyal yardımlar alanında tecrübe paylaşımında bulundu. İkinci gün, Libya Sosyal İşler Bakanı Wafaa Abu Bakar Muhammad Al-Kilani ile görüşme gerçekleştiren Bakan Yanık, başta aile, kadın ve çocuk olmak üzere sosyal hizmet ve sosyal yardım konuları hakkında görüş paylaşımında bulundu.