…
11 Mayıs 2022, Çarşamba Kırşehir, Türkiye

İl Müdürümüz Engelliler Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.


İl Müdürümüz 10 - 16 Mayıs tarihleri arasında kutlanmakta olan Engelliler Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

İl Müdürümüz yayınladığı kutlama mesajında; 'İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, engellilerin normal bir hayat sürmelerinin ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün olabileceğini unutmamalıyız. Onların yaşamdan zevk almaları, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımız işbirliği içinde olmalıdır.

Devletimiz, engellilerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak için hızlı ve yoğun çalışmalar yürütmektedir. Devletimiz bu kapsamda engelli çocukların eğitimleri, tedavileri için resmi ve özel eğitim kurumlarının açılmasına destek olmakta, ağır engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları ortamlarda yakınları tarafından bakılmaları için bakım ücreti ödemekte, sosyal güvencesi olmayan engelli vatandaşlarımıza da aylık bağlamaktadır. Engellilerimize yönelik hizmetler kapsamında İlimizde 2014 yılından bu yana 474 denetim gerçekleştirilmiş, bu denetimler sonucunda erişilebilirlik standartlarını taşıyan 28 adet toplu taşıma aracına ve 42 adet binaya Erişilebilirlik Belgesi düzenlenmiştir. İlimiz engelli bireylerin toplumda daha rahat ulaşım sağlaması, binaların erişilebilirliğini arttırılması üzerine yapılan çalışmalarda diğer illere örnek olabilecek birçok çalışmaya öncülük etmiştir. Engelli bireyleri engelli yapan, onlara engellerini hissettiren yaşam koşullarını iyileştirerek, engelli bireylerin toplum içerisinde daha rahat hareket edebilmesinin sağlanması yönünde çalışmalara devam etmektedir.

Sosyal devlet anlayışı ile engelli vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek, onların da toplumun birer parçası olduğunu, toplum hayatından eşit ve üretken birer birey olmaları için herkesin görevi olduğunu unutmamalı, her bireyin birer engelli adayı olduğunu hatırlayarak, engelli vatandaşlarımıza karşı her zaman duyarlı olmalıyız. Engelli vatandaşlarımıza sadece bir hafta değil, tüm yaşamları boyunca sahip çıkmalıyız. Kendimizi onların yerine koyarak düşünmeli ve engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabileceği bir dünya kurmak için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. Engellilik, yalnızca engellilerin ya da ailelerinin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal ve toplumsal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur.

Bu duygu ve düşüncelerle bu konuda tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırırken bizlerinde birer engelli adayı olduğumuzu unutmadan bu duygular içerisinde tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Haftasını kutluyorum.' dedi.