…
…
…
…
27 Aralık 2022, Salı Kırşehir, Türkiye

İl Müdürümüz Abdullah KÖMÜRCÜOĞLU Kadın Akademisi’nde Eğitim Verdi


Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından geleneksel hale getirilmiş olan 4. Kadın Akademisi’nde İl Müdürümüz Abdullah KÖMÜRCÜOĞLU “Kadın ve Aileye Yönelik Sosyal Destekler” konulu eğitim verdiler.

Sekizinci hafta eğitimi, Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Nur ÇETİN’in açılış ve sunuş konuşmaları ile başladı. İl Müdürümüz Abdullah KÖMÜRCÜOĞLU, hemen her toplumda korunma gereksinimi olan kadın, çocuk, yaşlı ve engelli nüfusu için psikolojik, sosyal ve ekonomik koşullara dayalı olarak koruma programları oluşturulduğunun üzerinde hassasiyetle durdular. Kırşehir’de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kapsamında bulunan çocuklarımız, yaşlılarımız, kadınlarımız ve engelli kardeşlerimiz için oluşturulmuş olanaklardan bahseden İl Müdürümüz Abdullah KÖMÜRCÜOĞLU, bu hizmetleri ihtiyaç sahiplerine hızlı ve kaliteli sunma konusundaki titizliklerini anlattılar.

Kırşehir’de Çocuk Evleri, Sosyal Hizmet Merkezi, Engelsiz Yaşam, Bakım Rehabilitasyon, Aile Danışma Merkezi, Kadın Konukevi, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi ve Huzurevi gibi kurumlar ile hizmet verildiğini vurgulayan İl Müdürümüz Abdullah KÖMÜRCÜOĞLU, kadınlar için KADES uygulamasını tanıttılar. Toplumda Sosyal Hizmetler alanına ailelerden başlayarak eğitimle devam eden ve tüm vatandaşlara yayılan bilincin kazanılması gerektiğini de belirttiler.

Toplumda ailenin bütünlüğünü korumak, parçalanmış ailelerin korunmaya, yardıma ve bakıma muhtaç fertleriyle çocuklarına, yaşlı, bakıma muhtaç bireylere her türlü maddî, manevî ve sosyal destek sağlamak; bu amaçla gerekli planlamaları yapmak, eğitim faaliyetlerinde destekleyici rol oynamak amacı güden Kırşehir Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü adına, bu eğitimlerin önemi ve gerekliliği üzerine de konuştular.

Ayrıca 4. Kadın Akademisi’ne katılan katılımcı kadınlarımıza; Kadın ve Aileye Yönelik Sosyal Destekler, Psikososyal Destek, Ekonomik Destek, Hukuki Destek, Kadın Konukevimiz, Eğitim ve Mesleki Destek, Önleyici Hizmetler, Müdahale ve Yönlendirme ile kurumlar arası koordinasyon hakkında bilgiler vermiştir.   

Yoğun ilgi ve katılımla gerçekleşen eğitim sonunda katılımcıların sorularını cevaplayan İl Müdürümüz Abdullah KÖMÜRCÜOĞLU'na merkez Müdürümüz Prof. Dr. Nur ÇETİN teşekkür ettiler.