…
…
09 Ocak 2024, Salı KIRKLARELİ

Roman Stratejik Eylem Planı Kapsamında İlimizde Yürütülen Çalışmalar Değerlendirildi.


Roman Stratejik Eylem Planı Kapsamında İlimizde Yürütülen Çalışmalar Değerlendirildi.

            Kırklareli Roman Dernekleri Federasyonu Başkanın Metin AYGUR ve beraberinde Türkiye Roman Hakları Platformu Başkanı Mustafa OVARDA, Ak Romanlar Yardımlaşma Dernek Başkanı Mustafa GÖKÇE, Lüleburgaz Müzisyenler Derneği Başkanı Volkan ÜMMÜŞOĞLU ve Federasyon Yönetim Kurulu üyesi Salih GÖLCE ile birlikte İl Müdürümüz Bilgin ÖZBAŞ’ ı ziyaret ederek, Kırklareli İlinde Roman Vatandaşlarımıza yönelik sürdürülen çalışmaları değerlendirdiler.

                Sosyal Hizmet, Sağlık, İstihdam, Eğitim ve Konut alanında yapılan ve yapılması planlanan çalışmaların görüşüldüğü toplantıda İl Müdürümüz Bilgin ÖZBAŞ “Roman Vatandaşlarımızın daha insani yaşam koşullarına kavuşması, fırsat eşitliğinin sağlanması, istihdam edilebilirliğin arttırılması, eğitim seviyesinin yükseltilmesi, konut ve yaşam alanlarının iyileştirilmesi, temel sağlık hizmetlerine ulaşımın kolaylaştırılması ve refahın arttırılması için Kırklareli Valiliği bünyesinde tüm kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde çalışıyoruz.

                Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi ve Eylem Planı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Tüm Kamu ve Kurumlar Strateji belgesi ve Eylem Planı kapsamında üzerine düşen görevleri yerine getirmek için elinden gelen gayreti göstermektedir. Bu hedefler doğrultusunda geçmişte Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi Projesi (SİROMA), Ayrıca Roman Strateji Belgesi için Etkili Bir İzleme Değerlendirme ve Koordinasyon Mekanizması Kurulması Projesi (ROMSİD) uygulanmış, 8 Nisan Romanlar Günü olarak ilan edilmiş, Roman vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı bölgelerde SODAM lar kurulmuştur. Ancak yapılan çalışmalar yeterli değildir. Eğitim, İstihdam, Konut, Çocuk Suçluluğu, Kadına Yönelik Şiddet, Sağlık, Küçük Yaş Evlilikler, suç oranının düşürülmesi, bağımlılıklar ile mücadelede çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Dernek Başkanları olarak yapılan çalışmalara destek ve katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de birlikte yürüyeceğimiz çok işler ve ortak projeler konusunda her türlü işbirliğine Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak hazır olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

                Dernek Başkanları da yapılan çalışmalar için teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çekildiler.