…
…
…
30 Ocak 2024, Salı kırklareli

Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2024 Yılı I. Teknik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi.


Kadına yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı kapsamında faaliyet planlarının uygulanması ve değerlendirilmesi amacıyla 30 Ocak 2024 tarihinde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Teknik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Teknik Kurul Toplantısının açılışına katılan İl Müdürümüz Bilgin ÖZBAŞ Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında Ulusal bazda eylem planı hazırlandığını ve bu Ulusal eylem planından il eylem planının hazırlandığını, şuan Türkiye genelinde 81 ilde 149 Kadın Konukevi,82 ŞÖNİM,410 Sosyal Hizmet Merkezi birimi ve 641 Sosyal Hizmet Kuruluşu ile kadına yönelik şiddetle mücadele edildiğini açıklayarak KADES, ALO 183 ve elektronik kelepçe uygulamaları hakkında bilgiler verdi.

Söz konusu toplantıda kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadelenin temel bir unsuru olan koordinasyon, kurum/kuruluşların rolü ve sorumlulukları çerçevesinde şiddetle mücadele sağladıkları ve sağlayacakları katkılar değerlendirilerek 2024 yılı için yeni hedefler belirlenmiştir.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü sekretaryasında gerçekleştirilen Teknik Kurul Toplantısına, Kırklareli Üniversitesi, Kırklareli Barosu, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü temsilcileri katılım sağladı.

Toplantıda 2024 yılı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı faaliyetleri görüşülerek değerlendirildikten sonra görüş, öneriler ve temenniler ile toplantı sona erdi.