…
…
…
…
…
…
29 Nisan 2024, Pazartesi Kırklareli

8 Nisan Dünya Romanlar Günü Kapsamında “Sağlıklı Yaşam Semineri ve İstihdam Hizmetleri Tanıtım Programı” düzenlendi.


8 Nisan Dünya Romanlar Günü Kapsamında “Sağlıklı Yaşam Semineri ve İstihdam Hizmetleri Tanıtım Programı” düzenlendi.

Önceki yıllarda olduğu gibi Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün koordinasyonunda ilimiz genelinde bulunan kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızın katılımıyla bilgilendirme toplantıları, muhtelif etkinlik ve buluşmalar gerçekleştirmekteyiz. Bu kapsamda Babaeski ilçemizde, ilimizde bulunan kamu kurum kuruluşları ile STK’ların katılımıyla "Sağlıklı Yaşam Semineri ve İstihdam Tanıtım Toplantısı" gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen organizasyonda konuşan Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Bilgin ÖZBAŞ, ülkemizde kutlanan 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nün sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik farklılığı ile diğer vatandaşlarımız arasında birlikte olmanın, birlikte var olmanın günüdür. Roman vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen hizmetlerin kalitesinin arttırılması sosyal hizmetlere erişimin kolaylaştırılması, sosyal hizmetlere ihtiyaç duyan roman vatandaşlarımızın taleplerinin karşılanması amacıyla var gücümüzle dün olduğu gibi bugün de çalışmaya devam edeceğiz. Ayrımcılıkla mücadele temel hedefimiz olup bu konuda yapılan düzenlemelerle roman vatandaşlarımızın maruz kaldığı ayrımcı kavram ve durumların günümüzde olmadığı aşikardır. Kardeşliğimizin, beraberliğimizin en renkli parçası, bölgemizin dinamik gücü roman kardeşlerimizle tek yürek olmaya beraber olmaya devam edeceğiz. Roman kadınlarımız ve çocuklarımızın eğitim ve sosyal alanlarına yönelik çalışmalarımızın kurumlarımızın işbirliği ile artarak devam edeceğini vurgulayan İl Müdürümüz Sayın Bilgin ÖZBAŞ, Bugün burada bulunan tüm kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarına ve siz değerli vatandaşlarımıza katılımlarından dolayı  teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.
Babaeski Belediyesi Tansa Düğün Salonunda gerçekleştirilen "Sağlıklı Yaşam Semineri ve İstihdam Hizmetleri Tanıtım Toplantısına" sağlıklı yaşam konusunda öneriler ve yapılması gerekenler, hareketli yaşamın önemi, hijyen konusundaki farkındalık hususlarında bilgilendirmeyi Babaeski İlçe Sağlık Müdürlüğü, İstihdam ve İŞKUR hizmetleri konusunda bilgilendirmeyi Kırklareli Çalışma ve İŞKUR Müdürlüğü, Girişimcilik ve Yeni iş sahalarının değerlendirilmesi konusunda bilgilendirmeyi Kırklareli KOSGEP, Tarımsal alanında sağlanan destekler konusunda bilgilendirmeyi Babaeski Tarım ve Orman ilçe Müdürlüğü, Mesleki eğitim kurumları konusunda bilgilendirmeyi Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kadın Kooperatiflerinin kurulması ve sağlanan destekler ile ilgili bilgilendirmeyi Kırklareli Ticaret İl Müdürlüğü gerçekleştirdi.