…
…
…
…
06 Mart 2024, Çarşamba kırklareli

5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında 2024/1 İl Koordinasyon Toplantısı İl Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda Gerçekleştirildi.


5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında 2024/1 İl Koordinasyon Toplantısı İl Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda Gerçekleştirildi.

5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanununa göre verilen Koruyucu Destekleyici Tedbir kararlarının uygulanması kapsamındaki yönetmeliğin 20.Maddesine göre; görevli ve sorumlu kurumlar arasında bağlantı, uyum, düzen ve eşgüdüm sağlanması amacı ile oluşturulan 2024 yılı 1. Koordinasyon Toplantısı Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ’ ın açılış konuşması sonrasında; birim sorumlusu personelimiz Ecem ÇETİN’ in “Çocuklara Yönelik Gerçekleştirilen Çalışmalar” sunumu ile başlayan toplantıda 2023 yılı 6. Koordinasyon Toplantısında alınan kararların ve uygulamaların değerlendirmesi, alınan kararlar ve uygulamaların yanı sıra; 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında yürütülen çalışmaların değerlendirilmesi, çocuk izleme merkezinde gerçekleştirilen hizmetler, 18 yaş altı gebelikler, Okul devamsızlığını azaltmaya yönelik yapılabilecek çalışmalar, Sosyal Ekonomik ve Destek hizmeti ile desteklenen çocukların okul devamlılığı durumlarının değerlendirilmesi, refakatsiz çocuklar ve Koruyucu Aile Sisteminin yaygınlaştırılması üzerine duruldu. Paydaş kurumların çocuklar alanında gerçekleştirdiği çalışmalar değerlendirildi.

06.03.2024 tarihinde Kırklareli Vali Yardımcısı Sayın Elif Canan TUNCER’ in başkanlık ettiği toplantıya; Cumhuriyet Savcısı Sıla BEKTAŞ, Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar ÖZEFSUN, İl Sağlık Müdürü Dr.Öğrt.Üyesi Çiğdem CERİT, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yrd. Zafer ER, İl Müftü Yrd. Hatun ÖZMEN, Kırklareli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür V. İbrahim ÜN, Kırklareli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yasin ADLI, Kırklareli Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Levent ONUK başta olmak üzere kurul üyesi kurumların yetkilileri ve görevli personeller katılım sağladı.