…
…
…
…
…
06 Ocak 2023, Cuma Kırklareli

2022 Yılı ASDEP Personelimizin Ulusal Hane Ziyaretleri ve Personelimizin Aile Eğitim Programı Kapsamında Verdiği Eğitimler


2022 Yılı ASDEP Personelimizin Ulusal Hane Ziyaretleri ve Personelimizin Aile Eğitim Programı Kapsamında Verdiği Eğitimler

Aile Danışmanlığı Hizmeti Nedir?

‘’Aile Danışmanlığı’’ ailelerin sorun çözme kapasitelerinin arttırılması; aile içi ilişki ve iletişim sorunlarının azaltılması; zorlu yaşam olayları ile baş etme becerilerinin geliştirilmesi; sosyal çevreyle ilişkilerinin güçlendirilmesi; ebeveynlik becerileri ve kardeş ilişkilerinin düzenlenmesine yönelik sunulan koruyucu, önleyici, geliştirici ve rehberlik edici danışmanlık hizmetidir.

Aile Eğitim Programı Nedir?

Aile üyelerinin çağın gerektirdiği temel aile yaşam becerilerine yönelik bilgi, beceri ve tutumları edinebilmeleri için ülke genelinde uygulanmak üzere hazırlanmış bir yetişkin eğitim programıdır.

Evlilik Öncesi Eğitim Programı Nedir?

Evlilik Öncesi Eğitim Programı ile evlilik çağına gelmiş veya aile kurmak için bir araya gelen çiftlerin, evlilik hayatına hazırlanmaları ve evliliğe iyi bir başlangıç yapabilmeleri amaçlanmaktadır.

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Nedir?

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM); teknoloji, tütün, alkol ve madde bağımlılıkları ile sağlıklı yaşam modüllerinden oluşan, başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun tamamını bu konularda bilgilendirmeyi ve farkındalıklarını artırmayı amaçlayan bir birincil önleme programıdır.

Ulusal Hane Ziyareti Nedir?

İhtiyaç sahibi vatandaşlara daha hızlı ve yerinde hizmet sunmak için başlatılan Ulusal Hane Ziyaretleri, düzenli veya süreli yardım programlarından faydalanan vatandaşların yanı sıra hizmetlere ulaşmakta zorlanan hanelere de gerçekleştiriliyor.

İl Müdürlüğümüz ve bağlı kuruluşlarımızda çalışan personelimiz 2022 Yılında 4000 Hane ziyareti hedefimizi 6739 hane ziyaretinde bulunarak tamamlamıştır. Aile Eğitimi Programı kapsamında 5288 kişiye eğitim verdi. Evlilik Öncesi Eğitim Programı kapsamında 1280 kişiye eğitim verdi. Aile Danışmanlığı hizmeti kapsamında 114 aileye danışmanlık hizmeti verdi. Türkiye Bağımlılıkla Mücadele programı kapsamında 644 kişiye eğitim vermiştir.