…
…
…
…
…
…
…
17 Mart 2023, Cuma Kırıkkale

İl Müdürümüz Rukiye Eryılmaz'ın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı


Türkiye’nin unutulmaz tarihi 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl dönümü Milletimizin kaderini ve dünya tarihinin akışını değiştiren bu gün; var oluş irademizin millet olma şuurumuzun ve sarsılmaz vatan sevgimizin en güçlü ifadesidir. 18 Mart Çanakkale Zaferi; dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin tamamen değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk Milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı ve de Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk Milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesidir.

Çanakkale Ruhu Milli birlik ve beraberliğimizin sembolü olmuştur. Ülke olarak zor günler geçirdiğimiz asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle acıyla yoğrulmuş ruhumuzun yine birlik ve beraberlik içerisinde toparlanacağına dair inancımız sonsuzdur.

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıldönümünde bu destanı yazan atalarımız başta olmak üzere nesiller boyu aynı inanç, azim ve fedakarlıkla milletimizin huzuru, devletimizin bekası için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

 

Çanakkale Ruhumuzda Var

Kahramanlık Ruhumuzda Var

Merhamet Ruhumuzda Var

Vatanseverlik Ruhumuzda Var

Sevmek Ruhumuzda Var

Cesaret Ruhumuzda Var

Fedakarlık Ruhumuzda Var