…
03 Aralık 2022, Cumartesi Kastamonu

İl Müdürümüz Sayın Abdullah Savaş’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Münasebetiyle Yayımladığı Mesaj


Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek, hayat standartlarını yükseltmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla 3 Aralık günü, Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir. Engelli kardeşlerimin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü yürekten kutluyorum.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün tüm dünyada engellilerin yaşam kalitesini yükseltecek, hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımların atılmasına vesile olmasını diliyorum.

Hayatın tüm alanlarında yer alarak toplumun ayrılmaz bir parçası olduklarını gösteren engelli kardeşlerimizin elde ettikleri başarılar bizleri mutlu etmektedir.

Engelli kardeşlerimizin her konuda yanlarında olmaya ve hayatlarını kolaylaştırmaya gayret ediyoruz.

Kastamonu’muzda engelli kardeşlerimize yönelik evde bakım desteği, engelli kimlik kartı verilmesi, ücretsiz seyahat desteği gibi desteklerin yanında, yatılı bakım hizmetine ihtiyaç duyanların uygun yatılı kuruluşlardan hizmet almaları sağlanmaktadır. Yine erişilebilir bir Kastamonu için çalışmalarımız paydaşlarımız ile birlikte devam etmektedir.

Asıl meselenin fiziki değil kalplerdeki / zihinlerdeki engelleri aşmak olduğunun bilincinde olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Kalplerdeki, zihinlerdeki engelleri ortadan kaldıracak faaliyetlere de ağırlık veriyoruz.

Engelli kardeşlerimizin sosyal hayatta daha çok yer almaları için, engelsiz bir hayat hedefiyle, insan odaklı ve hak temelli bir anlayışla çalışmaya devam ediyoruz.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, engellilere yönelik farkındalığın artmasına ve daha fazla sorumluluk alınmasına vesile olmasını diliyorum.