…
17 Mart 2022, Perşembe KASTAMONU

İl Müdürümüz Sayın Abdullah Savaş’ın “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin Yıl Dönümü” Mesajı


Çanakkale Zaferimizin 107. Yıldönümünü, büyük bir gurur ve heyecanla kutluyor; İstiklal ve İstikbalimiz için Çanakkale destanını yazan kahramanlarımızı bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Çanakkale Zaferi, milletimizin bağımsızlığı ve vatanı uğruna hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağını gösteren büyük bir zaferdir.

Çanakkale Zaferi aynı zamanda, tüm olumsuz koşullara rağmen, iman, azim ve vatan sevgisiyle, gözlerini kırpmadan şehadete yürüyen kahramanların yazdığı büyük bir destandır.

Çanakkale ruhu olarak anılan bu ruhun hiç kaybolmadığını ve kaybolmayacağını 15 Temmuz’da gördük, Fırat Kalkanı Harekatı’nda gördük, Zeytin Dalı Harekatı’nda gördük. Bu vesile ile, aynı ruhla Afrin’de şehadete yürüyen Arif DEMİREL kardeşimizi ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle, saygıyla anıyoruz. Yine bundan tam 4 yıl önce 18 Mart 2018’de Afrin zaferini elde eden kahramanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Çanakkale ruhu, milletimizin birlik ve kardeşlikten ödün vermeyeceğinin göstergelerinden birisidir.

Bizlere düşen sorumluluk, Çanakkale ruhunu unutmamak/unutturmamak, Çanakkale Savaşlarındaki heyecanı, azmi, kararlılığı bugün de hissetmek, görevimizi en iyi yapmak için çalışmaktır.

Şehitlerimize şükran borcunu ödemenin yolu, vatanımıza, bayrağımıza, kardeşliğimize, birlik ve beraberliğimize kararlı bir şekilde sahip çıkmaya devam etmekten geçmektedir.

Çanakkale şehitlerinin torunları olarak, Vatan için şehadete yürüyen kahramanlarımıza layık olabilmek için, çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile mesai mefhumu gözetmeksizin, fedakarca çalışan çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Bundan 107 sene önce birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde Çanakkale Zaferini kazandığımız gibi, aynı şekilde birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde olmaya devam edeceğiz. Bütün dünya biliyor ki, biz birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde olmaya devam ettiğimiz sürece Allah'ın izniyle, dünyada hiçbir güç bizimle baş edemez.

Çanakkale'de en çok şehit veren şehirlerden biriside şehitler beldesi Kastamonu'muzdur.

Kastamonu demek, yiğidin ve yiğitliğin zor günde ortaya çıktığı bir memleket demektir, Kastamonu demek vatan sevdası demektir, Kastamonu demek Türkiye demektir. Tarih göstermiştir ki Kastamonu varsa Türkiye vardır. Kastamonu bugün de bürokrasisi ile, siyaseti ile, sivil toplum kuruluşları ile vatan sevgisi ortak paydasında birlik ve beraberlik içindedir.

Sözlerimin sonunda, Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde tüm şehitlerimizi, rahmetle, saygıyla ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.