…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
09 Aralık 2022, Cuma Kastamonu

Bakanımız Sayın Derya Yanık'ın Kastamonu Ziyaretleri


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Derya Yanık, Kastamonulu 3 binden fazla kadının 10 Aralık 1919 tarihinde, Kastamonu Kız Öğretmen Okulu bahçesinde bir araya gelerek işgalci kuvvetler aleyhine düzenlediği, İlk Türk Kadın Mitinginin 103’üncü yıldönümü münasebeti ile düzenlenen etkinlikler kapsamında ilimize geldi.

Bu kapsamında, “Geçmişten Günümüze Türk Kadını” konulu resim sergisi açılışı gerçekleştirildi.

Sergi açılışına, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Derya Yanık, Valimiz Sayın Avni Çakır ve eşi Bahar Çakır, Milletvekilleri Hakkı Köylü, Metin Çelik, Belediye Başkanı Op.Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Kadının Statüsü Genel Müdürümüz Gülser Ustaoğlu, İl Müdürümüz Abdullah Savaş, İlimiz protokolü, Kastamonu 10 Aralık Kadın Platformu Derneği Başkanı Ayten Kızıltan ve üyeleri, Türk Anneler Derneği Kastamonu Şube Başkanlığı, Türk Yardım Sevenler Derneği Şube Başkanlığı, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Şehit yakınları, Gaziler, Kadın Kooperatifleri temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Programın devamında Halk Eğitim Merkezinde “ Geçmişten Günümüze Türk Kadını” konulu panel açılışı gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan panelde protokol konuşmaları yapıldı.

Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Serhat Yılmaz’ın oturum başkanlığını yaptığı “ Geçmişten Günümüze Türk Kadını” adlı panelde,

Doç.Dr. Sevda Özkaya Sofu tarafından “ Modernleşme ve Türk Kadını” Doç.Dr. Şerif Demir tarafından “ İlk Türk Kadın Mitingi” konularında bilgilendirme yapıldı.