…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
06 Şubat 2024, Salı Kahramanmaraş,Türkiye

Kahramanmaraş’ta 365 Gün Sonra


Şehrimizde yaşanan depremlerin yıldönümünde yakınlarını kaybeden vatandaşlarımız şehrin birçok noktasında ve ilçelerimizde vefat eden yakınlarını anmak için yıkılan binaların bulunduğu yerlerde anma programları düzenledi.

Gece başlayan anma programları 04.17’de vatandaşlarımızın Kapıçam Mezarlığında buluşması ile devam etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak bir yıl önce başladığımız psikososyal destek çalışmalarımız 365. Günde de devam etti.

11 ilçemizde depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza destek sağlamak için mezarlıklarda açtığımız çadırlarla vatandaşlarımızın acılarına ortak olup o acılarını hafifletmek adına il müdürlüğümüzün tüm çalışanları saha da görev aldı.

365 gün önce kurumlarımızda kalan vatandaşlarımızı diğer il müdürlüklerimize nakil ettikten sonra KAMP kapsamında Psikososyal Destek Hizmet Grubu’nun organizasyonunu sağlayıp diğer il müdürlüklerimizden gelen ve il müdürlüğümüzle birlikte 2532 çalışanımızla depremzede vatandaşlarımıza kurduğumuz önce çadır, sonrasında ise konteyner psiskososyal destek birimlerimize hizmet sunmaya devam ettik. Çocuklarımızın bu süreci hızlı atlatabilmesi için yine öncesi Oyun Çadırları sonrasında daha modern alanlar olan konteyner oyun alanlarında hergün onlarla oyunlar oynayarak etkinlikler gerçekleştirdik. Eğitim Öğretim hayatı içerisinde olan çocuklarımıza Psikoloji Danışmanlık ve Rehberlik desteğimiz ve etüd programlarımızla onları girecekleri sınavlara hazırlıyoruz.

Kadınlara yönelik açtığımız kadın atölyeleriyle deprem psikolojisinden çıkmaları hanelerinin ihtiyaçlarını gidermeleri adına terzi, sim sırma, maraş işi kurslarımıza katılmalarını sağlayarak kendi terzi işlerini yapmalarını ve çeyizlerini hazırlamaları veya bu işi meslek edinip geçimlerini sağlamaları için eğitimlerine devam ediyoruz.

Karacasu konteyner kentte açtığımız Gündüzlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde depremde uzuv kaybı yaşayan veya öncesinde de engeli olan vatandaşlarımızın bakım ve iyileştirme hizmetlerine devam ediyoruz.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak KAMP kapsamında Psikososyal Destek Hizmet Grubunda yer alsakta İl Müdürlüğümüzde çalışan 850 çalışanımızda depremzede idi. Bakanlığımız koordinasyonunda onlara yönelik düzenlediğimiz çalışan destek eğitimlerimizle çalışanlarımızın süreci atlatmalarına yardımcı olmaya devam ediyoruz.

7 Şubat itibariyle 2532 çalışanımız 41 PSD alanımızda 21 çocuk oyun alanı, 1 çocuk terapi odası, ve 1 kreşimizle sahadayız, olmaya da devam edeceğiz.

Günümüz itibariyle 172.734 hanede 860.523 vatandaşımızla görüşme sağlanmış, vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerine ilişkin hizmet modelleri belirlenmiş veya bu vatandaşlarımız taleplerine ilişkin rehberlik hizmetlerinden yararlandırılmıştır.

İl Müdürümüz Müslüm Ferdi Bozkurt 6 Şubat 2023’te şehrimizde yaşanan depremlerde vefat eden vatandaşlarımız için kaleme aldığı anma metninde;

Değerli Kahramanmaraşlılar,

Bugün, şehrimizi derinden sarsan depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımız için yüreklerimiz buruk. Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak tüm vatandaşlarımızın acılarını depremin ilk saniyelerinden itibaren paylaşıyor ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek adına bir yıldır da tüm

çalışanlarımızla 7/24 vatandaşlarımıza destekte bulunuyoruz.

Depremde hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz. Aynı zamanda, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. İl Müdürlüğümüz, koordinasyon ve yardım faaliyetlerini en üst düzeyde sürdürerek, ihtiyaç sahiplerine destek olmak için 9 sosyal hizmet merkezimiz yanında sahada mobil ekiplerimizi seferber etmiştir.

Bu zorlu anlarda birbirimize kenetlenmeli, dayanışma içinde olmalıyız. İhtiyaç sahipleri için tespit ve yardım faaliyetlerimiz devam edecek. Birlikte daha güçlü bir Kahramanmaraş oluşturmak adına el birliğiyle çalışacağımıza inanıyorum.

Bu acı günlerde birbirimize destek olmak, yardımlaşmak ve sevgiyle kenetlenmek en büyük gücümüzdür. İl Müdürlüğümüz, tüm imkanlarını seferber ederek, depremzedelerle dayanışma içinde olacaktır.

Dualarımız, tüm şehitlerimiz ve aileleriyle birlikte.

Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.