…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
03 Aralık 2022, Cumartesi Kahramanmaraş,Türkiye

Engelsiz STK Buluşması


3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Valiliğimiz koordinasyonun Büyükşehir Belediyesi ve İl Müdürlüğümüz işbirliğinde düzenlenen ‘Engelsiz Sivil Toplum Buluşması’ düzenlendi.

Etkinlikte Vali Ömer Faruk Coşkun, kaymakamlar, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Müdürümüz Mutlu Kaya, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, kurum müdürleri, STK Temsilcileri, sporcular ve özel gereksinimli vatandaşlar ile il Müdürlüğümüz Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şubesi çalışanları yer aldı.

Engelli Milli Yüzücü Sevilay Öztürk yaptığı konuşmada; İlimizde engelliler için her türlü imkanın gerek Valiliğimiz gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce sağlanmaya çalışıldığını, hedefinin ise 2024 Paris Paralimpik Oyunları’nda çok sayıda madalya kazanmak olduğunu ifade etti.

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen ‘Engelsiz Sivil Toplum Buluşması’ programında

İlimizde çok ciddi çalışmalar hayata geçirildiğini, şehir olarak bu özel kardeşlerimizin yanında olmaya devam edileceğini belirtti

İl Müdürümüz Mutlu Kaya program sonrası yaptığı açıklamada;

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü çok anlamlı bir gün. Bugün değil 365 gün boyunca onların yanında olmaya ve sadece bugün değil her gün farkındalık oluşturmaya gayret ediyoruz. İlimiz her alanda olduğu gibi engelsiz yaşamda da çok önemli mesafeler kat etmeye devam ediyor. Bu konuda büyükşehir belediyelerimiz ilçe belediyelerimiz ve kamu kurumlarımız birlik içinde çalışıyor. Şehrimizi engellilerimiz daha rahat yaşamını sürdürebilecekleri bir konuma getirmeye çalışıyorlar” dedi

İl Müdürümüz Mutlu Kaya açıklamasının devamında erişilebilirlik hizmetlerine değinirken;

Erişilebilirlik hizmetleri hakkında  “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020 yılını “Erişilebilirlik Yılı” ilan etmesiyle yüzde yüz erişilebilirlik hedefimizi ortaya koyarak bu alandaki çalışmalarımıza hız verdik. Şehrimizde yapılan denetimler ve rehberlik hizmetlerimizle 116 erişilebilir bina park araç kapasitesine ulaştık ve bu sayının artırılması için rehberlik hizmetlerimiz ve denetimlerimiz devam ettiğini söyledi.

 

Program sonunda İl Müdürlüğümüz Erişilebilirlik Biriminin yaptığı rehberlik faaliyetleri sonunda, Erişilebilirlik Sertifikası almaya hak kazana Kamu ve sivil kurumlara Erişilebilirlik Sertifikası takdimi ve çekilen hatıra fotoğraflarıyla noktalandı.