…
10 Şubat 2023, Cuma İzmir

Ülkemizde 10 ilde etkili olan ve hepimizi derinden etkileyen deprem bölgesindeki çocukların ilimize nakil işlemleri gerçekleştirilmektedir.


Ülkemizde 10 ilde etkili olan ve hepimizi derinden etkileyen deprem bölgesindeki çocukların ilimize nakil işlemleri gerçekleştirilmektedir. Korunmaya ihtiyacı olan çocukların bakımı için ilimizde yer alan resmi bakım kuruluşlarımızda her türlü destek sağlanmakta olup kuruluşlarımızda bakım ve gözetim altında bulunan çocuklar için ihtiyaç duyulduğu belirtilen sosyal medya platformlarında yer alan yardım çağrıları gerçeği yansıtmamaktadır.

İl Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarımızda bakım ve korunma altına alınan depremden etkilenen çocuklar ile korunma ihtiyacı içinde olan çocuklarımızın tüm ihtiyaçları Bakanlığımızca karşılanmakta olup Müdürlüğümüzce herhangi bir bağış ve yardım çağrısında bulunulmamıştır. Deprem bölgesindeki afetzedelerin ihtiyaçlarına duyarlı vatandaşlarımızın AFAD'ın resmi hesaplarına bağışta bulunmaları veya ayni ve nakdi yardımlarının iletilebilmesi için diğer resmi yardım kuruluşları ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.