…
11 Temmuz 2023, Salı Srebrenitsa-Bosna Hersek

Bakanımız Göktaş Srebrenitsa Soykırımının 28'inci Yılında Düzenlenen Anma Programına Katıldı


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, "Türkiye olarak biz, dünyanın neresinde olursa olsun zalimin karşısında mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Bakan Göktaş, Bosna Hersek'teki savaşta Birleşmiş Milletler (BM) askerlerinin üs olarak kullandığı eski akümülatör fabrikasında düzenlenen anma programına katıldı. Srebrenitsa soykırımını İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra yaşanan en büyük trajedilerden biri olarak gördüklerini ve yaşananların Avrupa'nın kanayan bir yarası olduğunu söyleyen Bakan Göktaş, olayların üzerinden 28 yıl geçmesine rağmen şehitlerin toprağa verilmeye devam ettiğini belirtti.

“Zalimin karşısında mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz”

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, "Aileleri kaplayan bir hüzün var, en azından dua edebilecekleri bir mezar var. Türkiye olarak biz, dünyanın neresinde olursa olsun zalimin karşısında mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

“Srebrenitsa soykırımını asla unutmamak için elimizden geleni yapacağız”

Bosna Hersek'in yanında olmayı sürdüreceklerini aktaran Bakan Göktaş, "Bosna'nın toprak bütünlüğü içerisinde, barış ve huzur içerisinde varlığını sürdürmesi için her zaman yanında olacağız. Bilge Kral Aliya İzetbegoviç'in şu sözlerini hatırlatmak isterim, adeta bir nasihat niteliğinde, 'Nerede olursanız olun soykırımı asla unutmayın çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.' Bizler de Srebrenitsa soykırımını asla unutmamak için elimizden geleni yapacağız. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, başta Srebrenitsa anneleri olmak üzere bu acıyı en derinden yaşayan herkese derin sabırlar dilerim" diye konuştu.

Şehitler için yapılan duanın ardından tek tek isimleri okunan 30 soykırım kurbanın cenazeleri, daha önce hazırlanan mezarlarına taşınarak yakınları tarafından toprağa verildi.